Πόσα πήραν από Pfizer στην ΕΕ για να προωθήσουν τα εμβόλια κατά Covid-19; – Μήνυση από NYT και Bild κατά Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Πόσα πήραν από Pfizer στην ΕΕ για να προωθήσουν τα εμβόλια κατά Covid-19; – Μήνυση από NYT και Bild κατά Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν

 

Posa piran apo Pfizer stin EE gia na proothisoun ta emvolia kata Covid-19; –

Η εφημερίδα «New York Times» προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Κομισιόν για την απόκρυψη μηνυμάτων μεταξύ της προέδρου της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σχετικά με τις συμφωνίες της Επιτροπής για την αγορά εμβολίων COVID-19, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η εφημερίδα θα αναμετρηθεί με τους δικηγόρους της ΕΕ στο ανώτατο δικαστήριο, καταγγέλλλοντας ότι η Επιτροπή έχει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα, με τα οποία

Η υπόθεση κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στο δημόσιο μητρώο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη Δευτέρα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες. Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο POLITICO.

Η αγωγή ακολουθεί έρευνα του Ιανουαρίου 2022 από την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή Έμιλι Ο’Ράιλι που διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν ζήτησε ρητά από το προσωπικό γραφείο της προέδρου να αναζητήσει τα γραπτά μηνύματα.

Η επίτροπος Αξιών και Διαφάνειας της ΕΕ, Věra Jourová, υποστήριξε ότι τα SMS ενδέχεται να έχουν διαγραφεί.

 

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» είχε καταθέσει προηγουμένως σειρά αγωγών κατά της Επιτροπής, ζητώντας την αποκάλυψη εγγράφων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για την αγορά των εμβολίων COVID-19 που παρασκευάζονται από τις εταιρείες Pfizer/BioNTech και AstraZeneca.

Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κάθλιν Φαν Μπρεμπτ, αποκάλυψε ότι τα επίμαχα μηνύματα αναφορικά με την συμφωνία προμήθειας 1,8 δις δόσεων εμβολίων από την ΕΕ τα οποία ανταλλάχθηκαν μεταξύ του ισχυρού άνδρα της φαρμακευτικής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν… μέσω της εφαρμογής WhatsApp!

Είπε δε ξεκάθαρα ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα η επιτροπή στην οποία προεδρεύει και είναι αρμόδια για όλα τα θέματα της πανδημίας, σκοπεύουν να καλέσουν την Φον Ντερ Λάιεν σε ακρόαση ενώπιον της επιτροπής.

Τα πράγματα και τα ερωτήματα ίναι βέβαια πολύ πιο απλά: Πόσα πήρε η διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών για να κάνει αυτό που έκανε σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών με τα lockdown και τα αδοκίμαστα εμβόλια που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μέχρι σήμερα;

Για να μην αναφερθούμε ειδικά στο τι έγινε στην Ελλάδα και στο πως «αγιοποιήθηκε» από τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη ο Α,.Μπουρλά σε ειδική τελετή στην Θεσσαλονίκη. Παλιά είχε γίνει σλόγκαν από μια ταινία για εκδιδόμενες τραβεστί το «Πόσο πάει;».

Στο ίδιο ερώτημα καλείται να απαντήσει σήμερα η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη…

 Πηγή  pronews

Από το Blogger.