Seymour Hersh: Aπό «θρυλικό δημοσιογράφο» το Spiegel τον έκανε «αμφιλεγόμενο» - Μετά τις αποκαλύψεις για τον Nord Stream - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Seymour Hersh: Aπό «θρυλικό δημοσιογράφο» το Spiegel τον έκανε «αμφιλεγόμενο» - Μετά τις αποκαλύψεις για τον Nord Stream

Seymour Hersh: Apo «thryliko dimosiografo» to Spiegel ton ekane

 Μόλις πριν από λίγα χρόνια, το Spiegel αποθέωνε τον δημοσιογράφο Seymour Hersh, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που έχει κάνει. Αλλά μετά την τελευταία του αποκάλυψη για τον Nord Stream, που προκάλεσε σάλο, έσπευσε να τον υποβαθμίσει χαρακτηρίζοντάς τον ως «αμφιλεγόμενο δημοσιογράφο.

Αυτό είναι το δημοσίευμα του Spiegel του 2016, όπου παρουσιάζει τον Seymour Hersh ως έναν «θρυλικό δημοσιογράφο». Υπενθυμίζει τις αποκαλύψεις του το 1969 για τη σφαγή χωρικών από Αμερικάνους στο Μάι-Λάι του Βιετνάμ και το 2004 για τα βασανιστήρια στις φυλακές του Abu Ghraib του Ιράκ.

seymour hersh spiegel, αποκαλυψη, καταστροφη nord stream

Μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου που χρεώνει την καταστροφή του Nord Stream στους Αμερικανούς, το Spiegel άλλαξε τροπάρι. Ατό είναι το δεύτερο δημοσίευμα του Spiegel. Είναι του 2023 πριν από λίγες μέρες, όπου ο Seymour Hersh μετά την αποκάλυψη για καταστροφή του Nord Stream από τις ΗΠΑ με εντολή Μπάιντεν, χαρακτηρίζεται πλέον ως ένας «αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος»! Μάλιστα, σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις του χρησιμοποιούνται από τη «ρωσική προπαγάνδα»!

seymour hersh spiegel, αποκαλυψη, καταστροφη nord stream

Οι αποκαλύψεις του Seymour Hersh για την καταστροφή του Nord Stream

Pulitzers Hersh, αποκαλυψη, nord stream

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ένα αεροσκάφος του νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού έριξε μια σημαδούρα σόναρ, με τη βοήθεια της οποίας ενεργοποιήθηκαν από τους Αμερικανούς οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και κατέστρεψαν τρεις από τους τέσσερις αγωγούς του Nord Stream.

Ήταν απόφαση του Μπάιντεν να καταστρέψει τους αγωγούς και ήρθε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες άκρως απόρρητων συζητήσεων εντός της κοινότητας εθνικής ασφάλειας της Ουάσινγκτον, με αντικείμενο πώς θα επιτευχθεί καλύτερα αυτός ο στόχος», έγραψε στο blog του ο Χερς.

«Κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου, το ζήτημα δεν ήταν αν έπρεπε να γίνει η αποστολή, αλλά πώς να γίνει χωρίς να υπάρχει καμία φανερή ένδειξη για το ποιος ήταν υπεύθυνος», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η ομάδα εξωτερικής πολιτικής του - ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ο υπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν και η υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα πολιτικής Βικτόρια Νούλαντ, - είχαν εκφράσει με σαφήνεια και συνέπεια την «εχθρότητά» τους προς τους δύο αγωγούς, οι οποίοι διέρχονταν δίπλα-δίπλα για 750 μίλια κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα από δύο διαφορετικά λιμάνια στη βορειοανατολική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, περνώντας κοντά από το δανέζικο νησί Μπόρνχολμ, πριν καταλήξουν στη βόρεια Γερμανία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος διαβεβαίωσε ότι η εκπαίδευση των δυτών και υποβρυχίων μηχανισμών που εγκαθιστούν εκρηκτικά C4 σε αγωγούς γίνεται εδώ και πολύ καιρό στην πόλη του Παναμά.

Αλλά και η κα Νούλαντ, (που είχε πει μάλιστα «γαμ@@@ την Ευρωπαϊκή Ένωση») μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της «γιατί ο Nord Stream είναι ένα μάτσο παλιοσίδερα στον πάτο της θάλασσας»

Το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις Νούλαντ:


 Δείτε φωτογραφίες από τον κατεστραμμένο αγωγό


 Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο μπλογκ του Αμερικανού δημοσιογράφου «είναι απολύτως ψευδές και εντελώς αποκύημα της φαντασίας».

«Αυτό είναι απόλυτα ψευδές και εντελώς αποκύημα της φαντασίας», δήλωσε η Αντριέν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Την ίδια δήλωση έκανε και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από το Blogger.