Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ρωσίας: Θα λάβουμε στρατιωτικά μέτρα κατά της Δύσης – Θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της χώρας μας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ρωσίας: Θα λάβουμε στρατιωτικά μέτρα κατά της Δύσης – Θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της χώρας μας

Varysimanti paremvasi Rosias: Tha lavoume stratiotika metra kata tis Dysis

 Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία αποτελούν το αποκορύφωμα της υποκρισίας των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya .

«Οι προσπάθειες να διαφημιστούν ως πρωταθλητές της ειρήνης στο πλαίσιο των αδιάκοπων προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και των δηλώσεων από την Ουάσιγκτον και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το απαράδεκτο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία αποτελούν αποκορύφωμα της υποκρισίας τους», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι δυτικές χώρες σταματούσαν να στέλνουν όπλα στο Κίεβο, η ουκρανική σύγκρουση θα είχε διευθετηθεί ειρηνικά εδώ και πολύ καιρό.
«Θα είχε επικρατήσει ειρήνη στην Ουκρανία πριν από πολύ καιρό, αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν είχαν αποστείλει όπλα στην Ουκρανία ρίχνοντας χιλιάδες νέους στρατεύσιμους στην παράλογη κρεατομηχανή», είπε ο Nebenzya.

Η Δύση διεκδικεί τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας

Επιπλέον, οι δυτικοί ηγέτες μιλούν για την ανάγκη να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Η Μόσχα θα χρειαστεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ.
«Στο φόντο της δημοσίως δηλωμένης επιθυμίας του ΝΑΤΟ να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, είναι προφανές ότι τέτοιες ενέργειες μας ωθούν να λάβουμε όλα τα απαραίτητα αμοιβαία βήματα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής σφαίρας», είπε ο πρέσβης.
Η Μόσχα θα πρέπει να ενεργήσει έτσι προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ενωσιακού κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας.

Το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής

Νωρίτερα το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Vladimir Putin, με τις ΗΠΑ να αποτελούν τον υπ' αριθμόν 1 υποκινητή της αντιρωσικής στάσης της Δύσης και παγκόσμια απειλή, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία διαμηνύει ότι θα κάνει χρήση όλων των συμμετρικών και ασύμμετρων μέσων που έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει τις υπαρξιακές απειλές.
Την ίδια ώρα ωστόσο, τονίζεται ότι η Μόσχα επιδιώκει την "ειρηνική συνύπαρξη" και μια "ισορροπία συμφερόντων" με την Ουάσινγκτον.
Στόχος της είναι να μετατρέψει την περιοχή της Ευρασίας σε μία περιοχή ασφάλειας και σταθερότητας.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει "υπαρξιακές απειλές" για την ασφάλεια και την ανάπτυξή της από "μη φιλικά κράτη", καθώς παρουσίασε στον πρόεδρο Putin το επικαιροποιημένο δόγμα εξωτερικής πολιτικής.
Ο Lavrov δήλωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι το νέο δόγμα θα προβλέπει πως η Ρωσία μπορεί να λαμβάνει «συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα ως απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες εναντίον της» και επικαλείται την «άνευ προηγουμένου πίεση» που ασκείται επί της Ρωσίας από τους δυτικούς αντιπάλους της, τους οποίους κατηγόρησε ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας.
Ο πρόεδρος Putin από την πλευρά του έκανε λόγο για «αναταράξεις στη διεθνή σκηνή» που υποχρεώνουν τη Ρωσία «να προσαρμόσει το στρατηγικό σχεδιασμό της».
Το νέο δόγμα κάνει λόγο για διατήρηση της "στρατηγικής σταθερότητας" με τις Ηνωμένες Πολιτείες - μια αναφορά στις πυρηνικές δυνατότητες των δύο χωρών - παρά την αναστολή της συνθήκης New START, της τελευταίας εναπομείνασας συμφωνίας ελέγχου των πυρηνικών όπλων μεταξύ των δύο πλευρών, τον Φεβρουάριο.
Να σημειωθεί ότι το δόγμα εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας στη διάρκεια της πρόσφατης ρωσικής ιστορίας της, έχει αλλάξει πέντε φορές: το 1993, το 2000, το 2008, το 2013 και το 2016.

Παγκόσμια απειλή οι ΗΠΑ

Ειδικότερα, το έγγραφο που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η Ρωσία θα οικοδομήσει σχέσεις με άλλα κράτη ανάλογα με την πολιτική τους απέναντί της, αναφέρει έγγραφο.
Η Ρωσία είναι μια ξεχωριστή χώρα-πολιτισμός, ένα προπύργιο του ρωσικού κόσμου και ένα από τα κυρίαρχα κέντρα της παγκόσμιας ανάπτυξης, σύμφωνα με τη νέα ρωσική αντίληψη για την εξωτερική πολιτική που εγκρίθηκε την Παρασκευή από τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Η Μόσχα θεωρεί την τρέχουσα πορεία των ΗΠΑ ως σημαντική πηγή κινδύνου όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και σκοπεύει να εξαλείψει τα "απομεινάρια της κυριαρχίας" της Ουάσινγκτον.
Στο έγγραφο τονίζεται ότι η Ρωσία θα οικοδομήσει σχέσεις με άλλα κράτη ανάλογα με την πολιτική τους απέναντί της και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της τόσο για να αποκρούσει όσο και για να αποτρέψει επιθέσεις εναντίον της ή εναντίον των συμμάχων της.

Από το 2016 είχε αναγνωριστεί η σοβαρή κρίση στις σχέσεις με ΗΠΑ - Δύση

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία αλλαγή του 2016, εμφανίστηκαν δύο νέοι στόχοι εξωτερικής πολιτικής: η ενίσχυση της θέσης της Ρωσίας ως ένα από τα κέντρα επιρροής του σύγχρονου κόσμου και η ενίσχυση της θέσης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και των μαζικών επικοινωνιών στον παγκόσμιο χώρο της πληροφόρησης.
Το Κρεμλίνο αναγνώριζε ήδη από το 2016 μια σοβαρή κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών κρατών, η οποία προκλήθηκε από τη γεωπολιτική επέκταση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το έγγραφο ανέφερε ότι ενώ η Ρωσία ενδιαφέρεται για εποικοδομητική συνεργασία με τις ΗΠΑ, "δεν αναγνωρίζει την εξωεδαφική άσκηση της αμερικανικής δικαιοδοσίας εκτός του διεθνούς δικαίου, δεν αποδέχεται καμία στρατιωτική, πολιτική, οικονομική ή άλλη μορφή πίεσης και επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε κάθε μη φιλική ενέργεια με σκληρό τρόπο".
Μεταξύ των περιφερειακών προτεραιοτήτων, για πρώτη φορά το δόγμα επεσήμανε την ανάγκη πολιτικής λύσης στη Συρία, διατηρώντας την ενότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Η κρίση στην Ουκρανία αναφέρθηκε ξεχωριστά στο έγγραφο.
Τονίστηκε ότι η Ρωσία, σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη και τους διεθνείς θεσμούς, είναι έτοιμη να καταβάλει προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στην εσωτερική ουκρανική σύγκρουση.

www.bankingnew.gr
Από το Blogger.