Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο!

 

Oi IPA katadikazoun tin epithesi sto indiko proxeneio sto San

Την επίθεση στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο καταδίκασαν οι ΗΠΑ. Η χώρα έχει δεσμευτεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων καθώς και των διπλωματών που εργάζονται σε αυτές.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την επίθεση κατά του ινδικού προξενείου και κάθε επίθεση εναντίον διπλωματικών εγκαταστάσεων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων καθώς και των διπλωματών που εργάζονται σε αυτές”, δήλωσε στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. .

Οι εικόνες του βανδαλισμού στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Φωτογραφικό υλικό που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνουν έναν τεράστιο όχλο να κραδαίνει αυτονομιστικές σημαίες τοποθετημένες σε ξύλινους στύλους, χρησιμοποιώντας τις για να σπάσουν γυάλινες πόρτες και παράθυρα του κτιρίου του προξενείου. Ο όχλος παραβίασε τα αυτοσχέδια φράγματα ασφαλείας που είχε υψώσει η αστυνομία της πόλης και τοποθέτησαν δύο σημαίες μέσα στις εγκαταστάσεις.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις σύμφωνα με τη σύμβαση της Βιέννης για την προστασία των διπλωματικών αποστολών. το FBI καθώς και η CIA να διασφαλίσουν ότι η τρομοκρατία δεν βρίσκει θέση και υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», προσθέτει η τοποθέτηση.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη δημοσίευση των εκθέσεων για τις πρακτικές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις χώρες του 2022, δήλωσε: «Η Έκθεση καθιστά σαφές ότι σε χώρες σε κάθε περιοχή, συνεχίσαμε να βλέπουμε μια υποχώρηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη θεμελιώδη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Από το Blogger.