Δεν τον λυπάται κανείς; Μέχρι και ο Κώστας Σημίτης, ο «πνευματικός πατέρας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαχαιρώνει πισώπλατα τον Πρωθυπουργό! «Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός»! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Δεν τον λυπάται κανείς; Μέχρι και ο Κώστας Σημίτης, ο «πνευματικός πατέρας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαχαιρώνει πισώπλατα τον Πρωθυπουργό! «Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός»!

 

Den ton lypatai kaneis; Mechri kai o Kostas Simitis, o «pnevmatikos pateras»

«Βολές κατά ριπάς» για την οικονομική καταστροφή της χώρας εξαπέλυσε για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

Για πρώτη φορά διέψευσε την κυβέρνηση που μιλά για ξένες επενδύσεις και μίλησε για ξένους οι οποίοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας με κερδοσκοπικά funds τα οποία συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια των ελληνικών τραπεζών.

Δηλαδή για να εξηγήσουμε εμείς καλύτερα, με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, γιατί αυτά κράτησαν και κρατούν τις τράπεζες «ζωντανές» μετά την τριπλή πτώχευση από το 2010 έως σήμερα.

Σε πολιτικό επίπεδο και με δεδομένο ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη «υπηρετούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα μπορούσε να μην αναφέρεται τόσο σφοδρά στα πεπραγμένα της, εντούτοις ακόμα και ο Κ.Σημίτης εξαπολύει σφοδρά πυρά για εκχώρηση του εθνικού πλούτου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση»: «Το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που, χωρίς να υποτιμώ καθόλου ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός».

Επίσης για πρώτη φορά ο Κ. Σημίτης τάσσεται υπέρ του Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετά εσωκομματικά ζητήματα και καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ καθώς είναι κρίσιμος και χρήσιμος παράγοντας της πολιτικής ζωής.

Από το Blogger.