Τουρκία Στη σύλληψη του δράστη της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Τουρκία Στη σύλληψη του δράστη της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού

Tourkia Sti syllipsi tou drasti tis enoplis epithesis sta grafeia tou

 Στη σύλληψη του δράστη της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού να το επιβεβαιώνει.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

 Η επίθεση εξαπολύθηκε στα γραφεία του κόμματος της αντιπολίτευσης στη συνοικία Μέρτερ σήμερα το μεσημέρι, όταν άγνωστος πυροβόλησε την τζαμαρία, χωρίς, ωστόσο, να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Ορμώμενη από την επίθεση στα γραφεία του Καλού Κόμματος (IYI Party), η Μεράλ Ακσενέρ, στην πρώτη της δήλωση μετά την ένοπλη επίθεση, «έδειξε» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ηθικό αυτουργό της, τονίζοντας πως δεν φοβάται κανέναν.

«Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται εκφοβισμός των πολιτικών κομμάτων 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε, αυτό είναι άλλο. Αλλά αυτό αποτελεί μεγάλη αδικία και προσβολή προς τους ψηφοφόρους. Αγαπητό μου έθνος, σας καλώ: αν συνεχιστεί αυτό το απεχθές σύστημα, σήμερα θα είμαστε εμείς, αύριο θα είστε εσείς… Ο άνθρωπος που θα τρομάξει τη Μεράλ Ακσενέρ δεν έχει γεννηθεί ακόμη. Ο Αλλάχ να με καταραστεί, αν φοβηθώ οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Αλλάχ, αν φοβηθώ έναν υπηρέτη του Αλλάχ εκτός από τον Παντοδύναμο Αλλάχ. Γι’ αυτό δεν φοβάμαι τον κ. Ρετζέπ. Αλλά εσύ είσαι ο πρόεδρος, εσύ είσαι ο υπεύθυνος για την προστασία της τιμής, της αξιοπρέπειας, της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας όλων των γυναικών, των ανδρών, των νέων και των παιδιών αυτής της χώρας. Στο σπίτι μου έκαναν έφοδο και αθωώθηκαν, με λιντσάρισαν και αθωώθηκαν. Ξέρω ότι τα δικαστήρια και η αστυνομία σας δεν θα τον πιάσουν ούτε αυτόν. Δεν θα μπορέσουν να πιάσουν τους δράστες», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Καλού Κόμματος.



Από το Blogger.