Σαφής προειδοποίηση Μετβέντεφ προς τη Γερμανία Αν η Rheinmetall κατασκευάσει εργοστάσιο αρμάτων στην Ουκρανία θα το… εγκαινιάσουμε με πυραύλους Kalibr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Σαφής προειδοποίηση Μετβέντεφ προς τη Γερμανία Αν η Rheinmetall κατασκευάσει εργοστάσιο αρμάτων στην Ουκρανία θα το… εγκαινιάσουμε με πυραύλους Kalibr

 

Safis proeidopoiisi Metventef pros ti Germania An i Rheinmetall kataskefasei

Σαφής προειδοποίηση Μετβέντεφ προς τη Γερμανία

Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να μεταφέρει στην Ουκρανία εγκαταστάσεις για την παραγωγή αρμάτων μάχης
Σαφή προειδοποίηση στη Γερμανία απηύθυνε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Δήλωσε ότι εάν η γερμανική εταιρεία Rheinmetall αποφασίσει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, τότε θα αντιμετωπιστεί από τη Ρωσία με πυραύλους Kalibr.
«Η αναφορά για την κατασκευή του εργοστασίου τανκς Rheinmetall στη Malorossiya (γεωγραφικός και ιστορικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει περιοχές που αποτελούν κυρίως μέρος της σημερινής Ουκρανίας) μοιάζει με πρωτόγονο τρολάρισμα του καθεστώτος του Κιέβου.
Εάν οι Fritzs (υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για τους Γερμανούς) αποφασίσουν να κατασκευάσουν στα σοβαρά – αν και είναι ρεαλιστές άνθρωποι – θα το περιμένουμε με ανυπομονησία.
Θα εγκαινιαστεί δεόντως με πυραύλους Kalibr και άλλους μηχανισμούς», έγραψε ο Medvedev στο Telegram.
Στις 9 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της Rheinmetall, Armin Papperger, δήλωσε στη Handelsblatt ότι η εταιρεία είναι «έτοιμη να μεταφέρει μια εγκατάσταση στην Ουκρανία για τη συναρμολόγηση των τανκς Panther, μόλις τελειώσει ο πόλεμος», εφόσον λάβει την έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ για τα αεροσκάφη

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει αναφερθεί πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα στα δυτικά όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία και έχει απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις.
Προειδοποίησε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 το ΝΑΤΟ να μην ενισχύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ διστάζει να παραδώσει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη ή οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς είναι ότι «όποιος αποφασίσει την παράδοση (ή επισκευή) τέτοιου υλικού και όπλων, ξένοι μισθοφόροι και στρατιωτικοί εκπαιδευτές, θα πρέπει να θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, έγραψε ο Medvedev σε ανάρτησή του στο Telegram.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ενδεχομένως η Δύση να μην αντισταθεί για πολύ ακόμα, επειδή «ο πειρασμός να καταστρέψει τη Ρωσία είναι μεγάλος».
Παρότι ως πρόεδρος και εν συνεχεία ως πρωθυπουργός της Ρωσίας ο Medvedev είχε χαρακτηριστεί «μετριοπαθής», είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, εξαπολύοντας συχνά βιτριολικές επιθέσεις και απειλές κατά του Κιέβου και των δυτικών συμμάχων του.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.