Ρύθμιση χρεών σε 72- 120 δόσεις – Γιατί δεν εντάχθηκαν νέοι δικαιούχοι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ρύθμιση χρεών σε 72- 120 δόσεις – Γιατί δεν εντάχθηκαν νέοι δικαιούχοι

 

Rythmisi chreon se 72- 120 doseis – Giati den entachthikan

Δεν θα ενταχθούν νέοι δικαιούχοι στη ρύθμιση των 72-120 δόσεων που αναβιώνει για όσους έχουν οφειλές στο ελληνικό δημόσιο ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Έχουμε νομοθετήσει τη ρύθμιση και δεν μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτή την νέοι δικαιούχοι. Πρέπει να υπάρχει και μια κοινωνική δικαιοσύνη και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και αυτούς που δυσκολεύονται και θέλουν μια βοήθεια και την κοινωνία που δεν χρωστάει και πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, στηρίζοντας τα δημόσια οικονομικά. Κάποιοι πολίτες πληρώνουν τις φορολογικές υποχρεώσεις και αυτούς τους πόρους τους χρησιμοποιούμε για να τους επιστρέψουμε στην κοινωνία με κοινωνικά δίκαιο τρόπο» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Ήρθαμε και κάναμε κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε καμία χώρα στην Ευρώπη. Και ακούω το επιχείρημα ότι η Ελλάδα είχε 3 διαδοχικές κρίσεις αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε και μια αίσθηση το τι γίνεται στην Ευρώπη.

Σχήμα 72 και 120 δόσεων δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπήρχαν. Ερχόμαστε λοιπόν και λέμε τι; Όσοι έχασαν τις 72 και 120 δόσεις αυτές τις αναβιώνουμε και ταυτόχρονα στους πολίτες που τα κατάφεραν μέσα στην κρίση χρέους, τα κατάφεραν μέσα στον COVID και δυσκολεύονται από τον Νοέμβριο του 2021 λόγω της ακρίβειας αυτοί οι πολίτες και με κοινωνική δικαιοσύνη θα τους βοηθήσουμε, με 36 και 72 δόσεις.  Αυτό μπορούμε να κάνουμε ρεαλιστικά  για την ελληνική κοινωνία και στις φορολογικές υποχρεώσεις και στις ασφαλιστικές», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Από το Blogger.