Εύα Καϊλή: «Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς» θα ζητήσουν οι δικηγόροι της - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Εύα Καϊλή: «Αποφυλάκιση χωρίς περιορισμούς» θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Eva Kaili: «Apofylakisi choris periorismous» tha zitisoun

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα μπορεί να παίξει ρόλο και στην απόφαση για την Εύα Καϊλή, η ακρόαση της οποίας θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου.

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή για το σκάνδαλο του Qatar Gate. Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο Euronews ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, επιμένει στην αθωότητά της και λέει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς. «Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σβεν Μαρί.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι θα ζητήσουν την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή χωρίς περιορισμούς.

 

Την απόφαση για την απελευθέρωση με βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα με την τύχη που θα έχει η Εύα Καϊλή στην ακρόασή της στις 13 Απριλίου, συσχετίζει ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η απόφαση για να βγει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ο Μαρκ Ταραμπέλλα μπορεί να παίξει ρόλο και στην απόφαση για την Εύα Καϊλή, η ακρόαση της οποίας θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου.

Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate, βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι.

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα» αναφέρει η ανακοίνωση της πλευράς του ευρωβουλευτή προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση των αρχών εάν χρειαστούν επιπλέον πληροφορίες. Παράλληλα, επισημαίνεται από την πλευρά του ότι «ισχυριζόταν πάντα ότι είναι αθώος», καθώς και ότι «δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του».

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή, ενώ έχουν απορριφθεί έως τώρα τρία αιτήματα αποφυλάκισής της.

Σημειώνεται ότι εκτός φυλακής και υπό περιορισμό στο σπίτι του βρίσκεται ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή τους με όρους, αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Η επόμενη ακρόαση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο, η ίδια μιλώντας στον ANT1 δήλωσε ξεκάθαρα αδικημένη.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», τονίζει χαρακτηριστικά με την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου να θεωρείται κρίσιμη ημέρα, καθώς θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της.

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: «Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία»

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ. Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της», αναφέρει ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζει πως η ίδια «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητά της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα.

Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει, αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή».

Από το Blogger.