Τουρκία: Νέο φιλελεύθερο σύνταγμα μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου υποσχέθηκε ο Ερντογάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τουρκία: Νέο φιλελεύθερο σύνταγμα μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου υποσχέθηκε ο Ερντογάν

Tourkia: Neo filelefthero syntagma meta tis ekloges tis 14is Maiou

 Ένα νέο πολιτικό και φιλελεύθερο Σύνταγμα μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση ενός νέου και πολιτικού συντάγματος θα είναι σημαντική υπηρεσία όχι μόνο για τη δικαιοσύνη αλλά και για άλλους τομείς της χώρας μας.
Θέλουμε να εισαγάγουμε ένα πολιτικό και φιλελεύθερο σύνταγμα που έχει προετοιμαστεί από τα χέρια της εθνικής βούλησης. Εάν το επιτύχουμε αυτό, τα τελευταία σύννεφα που έχουν απομείνει πάνω από τη δημοκρατία μας θα σκορπίσουν επίσης... Μετά τις εκλογές, θα φέρουμε αυτό το θέμα πίσω στην ατζέντα τόσο του κράτους μας όσο και του κοινοβουλίου μας», είπε ο Erdogan στην τελετή για την 155η επέτειο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Περιγράφοντας τη συνταγματική τροποποίηση που έγινε το 2017 ως μία από τις πιο σημαντικές κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Τουρκίας, ο Erdogan υπογράμμισε: «Ενισχύσαμε τα πρότυπα της δημοκρατίας μας θέτοντας σαφέστερα όρια μεταξύ της νομοθετικής, της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας».
Τόνισε ότι η καθιέρωση του συστήματος προεδρικής διακυβέρνησης εδραίωσε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών στη χώρα.
Την Κυριακή (14/5), η Τουρκία θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει νέο πρόεδρο και μέλη του κοινοβουλίου των 600 εδρών.

www.bankingnews.gr
Από το Blogger.