Αλλαγή... «φωτιά»: Σε 2 όχι 23,5 χρόνια, διετάχθη ο FDA να δημοσιοποιήσει τις δοκιμές εμβολίων covid Moderna, Pfizer! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Αλλαγή... «φωτιά»: Σε 2 όχι 23,5 χρόνια, διετάχθη ο FDA να δημοσιοποιήσει τις δοκιμές εμβολίων covid Moderna, Pfizer!

Allagi... «fotia»: Se 2 ochi 23,5 chronia, dietachthi o FDA

 Δικαστική απόφαση διατάσσει τον FDA να επιταχύνει την αποδέσμευση όλων των δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων COVID-19 εντός μόλις... 2 ετών και όχι μετά από 23,5 χρόνια!

Γεγονός που σημαίνει πως για δοκιμές που ήδη έγιναν από το 2020 έτος εφεύρεσης των εμβολίων, θα μπορούσε η κοινοποίηση να γίνει ξεκινήσει από τώρα!
Ειδικότερα...
Ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας διέταξε αυτή την εβδομάδα την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να δημοσιοποιήσει δεδομένα σχετικά με την αδειοδότηση εμβολίων COVID-19—Moderna's για ενήλικες και Pfizer's για παιδιά—με επιταχυνόμενο ρυθμό, απαιτώντας τη δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων μέχρι τα μέσα του 2025 αντί, όπως ήθελε η FDA, κατά τη διάρκεια περίπου 23,5 ετών.
Σε μια απόφαση που χαιρετίστηκε ως νίκη για τη διαφάνεια από τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους ενάγοντες (τους γονείς ενός παιδιού που τραυματίστηκε από εμβόλιο COVID-19) σε μια αγωγή (pdf) κατά του FDA, ο δικαστής του Τέξας διέταξε τον FDA να παράσχει τα δεδομένα σχετικά με δέκα φορές πιο γρήγορα από ό,τι ήθελε το πρακτορείο.

Θέμα δημοκρατίας η δημοσίευση

«Η δημοκρατία πεθαίνει πίσω από κλειστές πόρτες», είναι ο τρόπος με τον οποίο ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Mark Pittman άνοιξε την παραγγελία του (pdf), που εκδόθηκε στις 9 Μαΐου, η οποία απαιτεί από την FDA να παράγει τα δεδομένα για τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer για COVID-19 με μέσο ρυθμό τουλάχιστον 180.000 σελίδες το μήνα.
Η FDA είχε υποστηρίξει ότι θα ήταν «ανέφικτο» να κυκλοφορήσουν οι εκτιμώμενες 4,8 εκατομμύρια σελίδες με περισσότερες από 1.000 έως 16.000 σελίδες το μήνα, κάτι που θα χρειαζόταν τουλάχιστον 23,5 χρόνια.
Ο Aaron Siri της Siri & Glimstad, ο οποίος εκπροσωπεί τους ενάγοντες στη νομική αγωγή κατά του FDA, χαρακτήρισε την απόφαση «ένα ακόμη πλήγμα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία» που βασίζεται σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που στοχεύει τα δεδομένα εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω .
Η παραγγελία του Ιανουαρίου 2022 (pdf), που εκδόθηκε επίσης από τον Pittman, ανάγκασε τον FDA να παράγει όλα τα δεδομένα του για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω με ρυθμό 55.000 σελίδων το μήνα, ή πολύ πιο γρήγορα από τα 75 χρόνια. το πρακτορείο είχε αναζητήσει.
«Αυτή η παραγωγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε λίγους ακόμη μήνες», ανέφερε η Siri & Glimstad σε δήλωση, αναφερόμενη στα προηγούμενα δεδομένα της Pfizer για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.
Η τελευταία παραγγελία απαιτεί από τον FDA να παράγει όλα τα δεδομένα του για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών (και το προϊόν της Moderna για ενήλικες) έως τις 31 Ιουνίου 2025.

«Οι παλιές πληροφορίες έχουν μικρή αξία!»

Ενώ ο δικαστής σημείωσε στη διαταγή του ότι το δικαστήριο αναγνωρίζει τους περιορισμένους πόρους του FDA που αφιερώνονται σε αιτήματα ελευθερίας πληροφοριών (FOIA), υποστήριξε ότι «ο αριθμός των πόρων που αφιερώνει ένας οργανισμός σε τέτοια αιτήματα δεν υπαγορεύει τα όρια των δικαιωμάτων FOIA ενός ατόμου.
«Αντίθετα, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει ότι η πληρέστερη δυνατή αποκάλυψη των πληροφοριών που αναζητούνται παρέχεται έγκαιρα—καθώς «οι παλιές πληροφορίες έχουν μικρή αξία», έγραψε ο Pittman.
Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η FDA μπορεί να τηρήσει την επισπεύδουσα προθεσμία - τόσο περίπου δέκα φορές πιο γρήγορα από ό, τι ήθελε ο οργανισμός - ο δικαστής διέταξε τα μέρη στη μήνυση να συζητήσουν και να υποβάλουν ένα κοινό πρόγραμμα παραγωγής για τα δεδομένα έως τις 23 Μαΐου 2023.
Στην προηγούμενη υπόθεση που εκδίκασε ο Pittman, ο FDA είχε υποστηρίξει ότι είχε μόνο το εύρος ζώνης για να εξετάσει και να δημοσιεύσει περίπου 500 σελίδες το μήνα από ένα εκτιμώμενο σύνολο 450.000 σελίδων υλικού σχετικά με το εμβόλιο Pfizer για την COVID-19 για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι υψίστης σημασίας.

Η FDA δεν υποστήριξε και στις δύο περιπτώσεις ότι έχει υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες, αλλά ότι το γραφείο της FOIA με περιορισμένο προσωπικό δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό παραγωγής που ζητούσαν οι ενάγοντες.
Ο δικαστής διαφώνησε, υποστηρίζοντας και στις δύο περιπτώσεις ότι η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι υψίστης σημασίας.
Στη διαταγή του Ιανουαρίου, ο Pittman είπε ότι η υπερβολική εμπλοκή και μυστικότητα από την πλευρά των ομοσπονδιακών υπηρεσιών τροφοδοτεί τις θεωρίες συνωμοσίας και μειώνει την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση.
Η εμπιστοσύνη στον FDA σχετικά με τις εγκρίσεις εμβολίων για τον COVID-19 κλονίστηκε από την αποκάλυψη ότι οι ρυθμιστικές αρχές επιτάχυναν την έγκριση του εμβολίου της Pfizer.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιλεγμένη Υποεπιτροπή της Βουλής για την Πανδημία του Κορωνοϊού τον Μάρτιο ανακοίνωσαν ότι αναζητούν απαντήσεις αφού πρόσφατα δημοσιευμένα email ανέφεραν ότι η FDA έσπευσε να εγκρίνει τα εμβόλια και τα ενισχυτικά για τον COVID-19 για να ικανοποιήσουν τις εντολές εμβολίων.
Η FDA δεν απέστειλε αμέσως αίτημα για σχολιασμό από τους The Epoch Times.

www.bankingnews.gr
Από το Blogger.