Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% της επικράτειας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% της επικράτειας

 

Stis 20 monades i diafora ND – SYRIZA sto 34% tis epikrateias

Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που επίσημα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα, λοιπόν με αυτά πάνω από 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 34% των επίσημων αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 145 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71 το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις 44, το ΚΚΕ στις 24, η Ελληνική Λύση στις 16 ενώ τα λοιπά κόμματα είναι στο υψηλό ποσοστό του 15,02%.

Ιστορική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται μετά την ενσωμάτωση του 30% των αποτελεσμάτων. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα εκλογών 2023 στο 31% της επικράτειας.

  • Νέα Δημοκρατία 41,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ 20%
  • ΠΑΣΟΚ 12,1%
  • ΚΚΕ 6,7%
  • Ελληνική Λύση 4,5%
  • Νίκη 2,9%
  • Πλεύση Ελευθερίας 2,6%
  • Μέρα25 2,2%

Όπως ανέφερε νωρίτερα η Υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού στο Κέντρο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε ομαλά και άρχισε η διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων αρχικά σε επίπεδο συνδυασμών και στη συνέχεια με την καταμέτρηση τω σταυρών. Τα όποια ζητήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αντιμετωπίστηκαν άμεσα, πρόσθεσε η κα Σπανού.

Η ροή των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε από μικρά εκλογικά τμήματα, που λίγο πριν τις 19:15 ξεπερνούσαν τα 70.

Πώς θα δείτε live τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τη Singular Logic, στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής δήλωσε πως το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιηθεί ακόμα και στις 21:30.

«Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μπακάκος.

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 ΕΔΩ.

Από το Blogger.