Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου

 

Eortologio: Poioi giortazoun simera Savvato 20 Maiou

Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο; Σήμερα λοιπόν, τιμάται η μνήμη των: Αγίου Θαλλελαίου μάρτυρος ιατρού, Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα

Θαλλελαίος, Θαλής

Λυδία, Λήδα, Λύδα *

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Επίσης

Ανατολή ήλιου: 06:11

Δύση ήλιου: 20:32

Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 21 λεπτά

Σελήνη 0.7 ημέρας

Αγία Λυδία η Φιλιππησία

Σύμφωνα με την Ορθοδοξία, η καρδιά της Λυδίας ήταν πάντα ανήσυχη. Δεν μπορούσε να λατρεύει θεούς και θεές που οργίαζαν μεταξύ τους. Έτσι οδηγήθηκε στον κήπο προσευχής των Ιουδαίων.

Γνώρισε το νόμο του Ισραήλ κι άναψε μέσα της ή δίψα για την αναζήτηση του Μεσσία. Και τώρα ακούει για πρώτη φορά τον Απόστολο Παύλο να μιλάει για το Λυτρωτή του κόσμου. Η Λυδία αποδέχεται χωρίς καμιά αντίρρηση τη νέα διδασκαλία. Πιστεύει στο Χριστό και δηλώνει κατηγορηματικά πως και αυτή θέλει να γίνει Χριστιανή. Και ο Απόστολος Παύλος ολοκληρώνει το έργο του.

Στα γάργαρα νερά του ποταμού Ζυγάκτου βαπτίζει τη Λυδία. Η πρώτη χριστιανή της Μακεδονίας πολιτογραφείται στη βασιλεία των Ουρανών. Τώρα είναι το πρώτο μέλος της πρώτης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η καρδιά της πλημμυρίζει από αισθήματα ευγνωμοσύνης προς αυτούς πού άνοιξαν τα μάτια της ψυχής της και ζήτα να τους φιλοξενήσει στο σπίτι της.

Από το Blogger.