«Χοντραίνει» το παιχνίδι ένα 24ωρο μετά το ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης «Να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα» (βίντεο) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

«Χοντραίνει» το παιχνίδι ένα 24ωρο μετά το ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης «Να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα» (βίντεο)

«Chontrainei» to paichnidi ena 24oro meta to ntimpeit o proedros tou PASOK

 «Χοντραίνει» το παιχνίδι ένα 24ωρο μετά το ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ζήτησε να πάνε φυλακή και τα πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονται για την παρακολούθηση του ιδίου και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Κατ’ αρχάς εξεταστική έγινε και είδαμε τα αποτελέσματά της που έβαλε ασπίδα η Νέα Δημοκρατία τους βουλευτές της να μην κληθούν ούτε ο Δημητριάδης, ούτε Μπίτσιος, ούτε ο Λαβρανός, ούτε επιχειρηματίες. Εγώ αυτό που λέω είναι πάρα πολύ απλό», είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Έχω προσφύγει και στη Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ως Ευρωπαίος πολίτης. Περιμένω το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης. Έχουμε διάκριση των εξουσιών, έχουμε ένα κράτος δικαίου και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών. Δηλαδή, προφανέστατα αν καταδικαστούν δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη. Στη φυλακή πρέπει να πάνε». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε το γιατί ζητά να πάνε στη φυλακή λέγοντας ότι «έχουν δημιουργήσει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν προσβάλει τη Δημοκρατία μας. Έχουν υπονομεύσει τους θεσμούς και υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας από τη στιγμή που παρακολουθούσαν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Άρα πιστεύω, περιμένω, η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σωστά και να μάθουμε τι έχει συμβεί σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση».

Μάλιστα αυτή τη φορά τόνισε ότι αναφέρεται και σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς μετά από ερώτηση του Ν.Χατζηνικολάου για το εάν ζητά να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα είπε: «Βεβαίως, προφανέστατα». 

«Πρόσωπα που είναι στην ΕΥΠ, Δικαστές, Επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα. Θα μας τα πει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν προκαταβάλω κανένα αποτέλεσμα», συνέχισε.


Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος, αλλά δεν σκέφθηκε να παραιτηθεί, όμως «παραίτησε» τους άλλους υπεύθυνους για το σκάνδαλο των υποκλοπών της ΕΥΠ του γραφείο του που ήταν… «υπεύθυνοι».

Συγκεκριμένα είπε επί λέξει: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου».

Ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι «δεν είναι απειλή για την Δημοκρατία τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη αν και το πρωθυπουργικό γραφείο είχε δώσει έγκριση για την παρακολούθηση αυτή», ενώ παραδέχθηκε ότι «οι εξηγήσεις που είχαμε δώσει για τις υποκλοπές δεν ήταν αρκετές».

Από το Blogger.