Συνελήφθη 52χρονος Βούλγαρος στις Σέρρες – Ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτες $200.000 με τραπεζικές κάρτες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Συνελήφθη 52χρονος Βούλγαρος στις Σέρρες – Ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτες $200.000 με τραπεζικές κάρτες

Synelifthi 52chronos Voulgaros stis Serres – Itan katazitoumenos

 Στην περιοχή των Σερρών, συνελήφθη ένας 52χρονος άνδρας, καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτη άνω των 200.000 δολαρίων, μέσω αναλήψεων από μηχανήματα ΑΤΜ, με κλεμμένα στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Μάλιστα, πρόκειται για 52χρονο Βούλγαρο, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία.

Όπως έγινε γνωστό, δικαστήριο της Πολιτείας του Ιλινόις ζητεί την έκδοσή του καθώς τον κατηγορεί για απάτη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι πράξεις για τις οποίες καταζητείται, φαίνεται πως τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Ο 52χρονος φέρεται να δρούσε από την πατρίδα του, από κοινού με συνεργούς του.

Ένας εξ αυτών φέρεται να έκανε τις παράνομες αναλήψεις στις ΗΠΑ αποστέλλοντας τα χρήματα μέσω εταιρείας μεταφοράς και χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία παραλήπτη.

Κατά πληροφορίες, τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα αναφέρονται σε δεκάδες περιπτώσεις αναλήψεων με κάρτες που εκδόθηκαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αυστραλίας, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης (μεταξύ άλλων Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Δανία).

Ο 52χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αν θα εκδοθεί ή όχι στις ΗΠΑ.

Από το Blogger.