Εκτός ελέγχου στο Σουδάν οι φονικές συγκρούσεις Τουλάχιστον 850 οι νεκροί άμαχοι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Εκτός ελέγχου στο Σουδάν οι φονικές συγκρούσεις Τουλάχιστον 850 οι νεκροί άμαχοι

Ektos elenchou sto Soudan oi fonikes sygkrouseis Toulachiston 850

 Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης (RSF) αυξήθηκε στους 850, ανακοίνωσε το Σάββατο (20/5/2023) η Κεντρική Επιτροπή Σουδανών Γιατρών.

«Συνολικά 850 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα από την έναρξη της σύγκρουσης», ανέφερε το Al Jazeera, επικαλούμενο τη δήλωση της επιτροπής.
Σύμφωνα με την επιτροπή, 3.394 άμαχοι έχουν τραυματιστεί.
Η επιτροπή επεσήμανε επίσης ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή οι γιατροί δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά νοσοκομεία, ιδιαίτερα σε εκείνα εκτός της πρωτεύουσας.

Η διαφωνία

Η κατάσταση στο Σουδάν έχει κλιμακωθεί λόγω των διαφωνιών μεταξύ του Abdel Fattah al-Burhan και του επικεφαλής της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, Mohammed Hamdan Dagalo (Hamidti), ο οποίος είναι ο αναπληρωτής του στο συμβούλιο.
Τα κύρια σημεία διαμάχης μεταξύ των δύο στρατιωτικών οργανώσεων αφορούν στο χρονοδιάγραμμα και τις μεθόδους για την ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν, καθώς και ποιος θα πρέπει να διοριστεί ως αρχιστράτηγος του στρατού: ένας στρατιωτικός καριέρας που είναι η προτιμώμενη επιλογή του Burhan ή ένας εκλεγμένος πολιτικός πρόεδρος, όπως επιμένει ο Dagalo.
Στις 15 Απριλίου, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων κοντά σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη Merowe και στην πρωτεύουσα του Khartoum.
Από το Blogger.