Δραματικοί τόνοι από Biden: Να αποφευχθεί η στάση πληρωμών – Οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν σε ομηρεία την οικονομία των ΗΠΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Δραματικοί τόνοι από Biden: Να αποφευχθεί η στάση πληρωμών – Οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν σε ομηρεία την οικονομία των ΗΠΑ

 

Dramatikoi tonoi apo Biden: Na apofefchthei i stasi pliromon – Oi

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Παρασκευή (5/5/2023) τους Ρεπουμπλικάνους ότι κρατούν «σε ομηρεία» την αμερικανική οικονομία, θέτοντας τις «δρακόντειες» περικοπές στον προϋπολογισμό ως προϋπόθεση για να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του χρέους.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είπε ότι θα ζητήσει και πάλι, την επόμενη Τρίτη (9/5/2023), από τους επικεφαλής του Κογκρέσου, να κάνουν «ό,τι έκαναν πάντα», τα προηγούμενα χρόνια: «να αυξήσουν το όριο του χρέους για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών».

Επικρίσεις στον Trump

Ο Biden επέκρινε δριμύτατα τους Ρεπουμπλικάνους MAGA (σ.σ. τους υποστηρικτές του Donald Trump), επειδή αρνούνται να ψηφίσουν την αύξηση του ορίου του χρέους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα συμβιβαστεί.
Υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι «διχασμένοι» στο θέμα αυτό.
«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι (…) μια τεχνητή κρίση», είπε, λίγο πριν ξεκινήσει μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο με αντικείμενο τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr
Από το Blogger.