«Πειραγμένα» στοιχεία λίγο πριν τις εκλογές έβγαλε ο «γαλάζιος» διοικητής του ΟΑΕΔ – «Άδειασμα» από τους υπαλλήλους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

«Πειραγμένα» στοιχεία λίγο πριν τις εκλογές έβγαλε ο «γαλάζιος» διοικητής του ΟΑΕΔ – «Άδειασμα» από τους υπαλλήλους

«Peiragmena» stoicheia ligo prin tis ekloges evgale o «galazios» dioikitis tou

Σε σοβαρή καταγγελία κατά του διοικητή της ΔΥΠΑ -πρώην ΟΑΕΔ- Σπύρου Πρωτοψάλτη προχώρησε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία ο «γαλάζιος» διοικητής έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία για τους ανέργους. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωτοψάλτης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σε επίσημο δελτίο Τύπου έλεγε ότι οι άνεργοι στη χώρα έπεσαν στους 859.626. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί του «γαλάζιου» διοικητή της ΔΥΠΑ δεν προκύπτουν από πουθενά.

Αντίθετα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της ΔΥΠΑ, (Μάρτιος 2023) οι άνεργοι φτάνουν τους 1.035.580, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20,6%, του εργατικού δυναμικού.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, «για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς να δημοσιευθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2023, ο Διοικητής με δελτίο τύπου ανακοινώνει ως αριθμό ανέργων τις 859.626, αριθμός που δεν προκύπτει από πουθενά. Σαν να μη φτάνει αυτό, προχωράει και σε μια αυθαίρετη σύγκριση των στοιχείων με αυτά του Οκτωβρίου του 2011, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία  οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 813.442».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πρωτοψάλτης παρόμοια ψεύδη αναφέρει και για τους μακροχρόνια ανέργους που δήθεν μειώθηκαν στους 492.200 και που δήθεν αποτελούν τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2014 (τότε οι μακροχρόνιοι άνεργοι ήταν 483.548).

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων: Από που αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake δελτίο Τύπου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος», τονίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων στον ΟΑΕΔ κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο «γαλάζιος» διοικητής συμμετέχει σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ χρησιμοποιώντας χρήματα του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ).

Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, πήγε την Πέμπτη 4 Μαΐου, στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Αχαΐα, με χρήματα του ΟΑΕΔ.  Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) χρησιμοποιεί χρήματα του Οργανισμού για την παρουσία του σε κομματικές εκδηλώσεις.

 Αξίζει δε να σημειωθεί ότι Σπύρος Πρωτοψάλτης τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησε σε προκλητική αύξηση του μισθού του κατά 1.000 ευρώ.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων στον πρώην ΟΑΕΔ:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς να δημοσιευθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2023,  ο Διοικητής με δελτίο τύπου ανακοινώνει ως αριθμό ανέργων τις 859.626, αριθμός που δεν προκύπτει από πουθενά.

Σα να μη φτάνει αυτό, προχωράει και σε μια αυθαίρετη σύγκριση των  στοιχείων με αυτά του Οκτωβρίου του 2011, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία  οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 813.442.

Παρόμοια ψεύδη αναφέρει και για τους μακροχρόνια ανέργους που υποτιθέμενα μειώθηκαν στους 492.200 και που υποτιθέμενα αποτελούν τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2014(τον Ιανουάριο του 2014 οι μακροχρόνιοι άνεργοι ήταν 483.548).

Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων:

  • Από που αντλεί τα στοιχεία  που παρουσιάζει ανακριβώς;
  • Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake ΔΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;
  • Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος! 1.035.580 οι άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα τελευταία δημοσιευμένα (Μάρτιος 2023) στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,6%, του εργατικού δυναμικού!!!

Επισημαίνουμε τέλος πως ο ΟΑΕΔ έχει μοναδικό σκοπό τη στήριξη των ανέργων και την αντιμετώπιση της ανεργίας και δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε προεκλογικό γραφείο κανενός, ούτε επιτρέπεται να εφευρίσκει στοιχεία με ψηφοθηρικές προθέσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πρωτοψάλτη:

«Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011

Ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ μειώθηκε στους 859.626, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2011.

Επίσης, ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μειώθηκε στους 492.200, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο 2014.

 Pronews.gr

 

Από το Blogger.