ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Χάος: Τριτοκοσμικές σκηνές στο Νοσοκομείο Γεννηματά Βγήκαν τα ράντζα ξανά στους διαδρόμους

Chaos: Tritokosmikes skines sto Nosokomeio Gennimata Vgikan xana rantza

Νύχτα
 χάους πέρασαν για ακόμη μία φορά ασθενείς στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, καθώς τα ράντζα αλλά πλέον και τα τροχήλατα που υποτίθεται ότι είχαν εξαφανισθεί, εμφανίσθηκαν ξανά στους διαδρόμους.


Μπορεί η κυβέρνηση να διαφήμισε δεόντως ότι εξαφάνισε τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία, στην πράξη όμως η εικόνα είναι τελείως διαφορετική και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όπου υποτίθεται ότι θα έπρεπε το σύστημα υγείας να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα πρωί επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, καθώς εκατοντάδες ασθενείς είχαν σπεύσει στα επείγοντα χωρίς όμως να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Χρειάστηκε να περιμένουν ατελείωτες ώρες για να εξετασθούν από τους γιατρούς, οι οποίοι έτρεχαν από τον έναν θάλαμο στον άλλο. Αντίστοιχες εικόνες και στην Παθολογική κλινική που εφημέρευε ενώ πλέον στους διαδρόμους του νοσοκομείου έχουν αναπτυχθεί 45 ράντζα αλλά και τροχήλατα (σ.σ.: πρόχειρα κρεβάτια με ρόδες που είναι μόνο προς μετακίνηση των ασθενών).

Δεν υπήρχε κανείς από τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

 

Οι γιατροί αλλά και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό επιχειρούσαν όλη τη νύχτα να διαχειριστούν τα εκατοντάδες περιστατικά, καθώς στο Νοσοκομείο όπως τονίζουν έγκυρες πηγές , δεν υπήρχε κανένας από τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ώστε να φροντίζει για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Να σημειωθεί ότι με βάση έγκυρες πληροφορίες , ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ) έχει δώσει εντολή εδώ και καιρό σε όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής στις εφημερίες να παραβρίσκονται οι αναπληρωτές Διοικητές ή οι Υποδιοικητές ώστε να κάνουν τη διαχείριση των περιστατικών.

Δεν εξυπηρετεί η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

Όμως τον ρόλο αυτό κλήθηκαν να κάνουν χθες τη νύχτα οι υγειονομικοί οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να απολογούνται και στους εξαγριωμένους συγγενείς ασθενών λόγω της πολύωρης αναμονής και της κακής εξυπηρέτησης.

 

Φαίνεται πάντως πως η λύση της μεταφοράς των ασθενών από το δημόσιο ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές όταν αναπτύσσονται ράντζα, δεν λειτούργησε στην πράξη καθώς η τραγική εικόνα συνεχίζει να υφίσταται στα νοσοκομεία.

Να υπενθυμιστεί ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας όταν σε ένα νοσοκομείο υπάρχουν ράντζα ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί δωρεάν σε ιδιωτική κλινική χωρίς να έχει απολύτως καμία επιβάρυνση.

Από το Blogger.