Τι... παίζει με τα καπάκια από τα αναψυκτικά; Οι «οργισμένες» αντιδράσεις των καταναλωτών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Τι... παίζει με τα καπάκια από τα αναψυκτικά; Οι «οργισμένες» αντιδράσεις των καταναλωτών

Ti... paizei me ta kapakia apo ta anapsyktika; Oi «orgismenes» antidraseis ton katanaloton

 Τον τελευταίο καιρό, αυξάνονται οι καταναλωτές που δυσκολεύονται με τα αναψυκτικά, και... παλεύουν με το καπάκι, το οποίο όσο και εάν το παιδεύουν δεν ξεκολλάει.

Η συσκευασία δεν είναι προβληματική, ούτε η παρτίδα ελαττωματική και η νέα «κανονικότητα» εξοργίζει τους πελάτες. 

Το θέμα ανέδειξε η Daily Record καθώς τα social media έχουν κατακλυστεί από  οργισμένες αντιδράσεις των Βρετανών. «Τι συμβαίνει με τα νέα καπάκια; Ποτέ δεν ανοίγουν σωστά και όταν τελικά το ανοίγεις, κόβει τα χέρια σου κάθε φορά που ανοίγεις ή κλείνεις ξανά το μπουκάλι, καθώς ο κρίκος γίνεται πραγματικά αιχμηρός», έγραψε ένας καταναλωτής.

«Σταματήστε με τα καπάκια που είναι ενωμένα μεταξύ τους βαρέθηκα να κόβω το χέρι μου κάθε φορά που ανοίγω το μπουκάλι μου. Απλά φέρτε πίσω το παλιό καπάκι επιτέλους», αναφέρει άλλος χρήστης.

«Πίνω μαζί σας όλη μου τη ζωή, ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ποτέ!!! Αλλά αυτά τα νέα καπάκια συνεχίζουν να με κόβουν. Το καπάκι πάντα ξεκολλάει, οπότε πρέπει να το ξεσκίσεις για να το ξαναπουλήσεις σωστά», έγραψε ένας τρίτος.

Άλλος σημείωσε: «Ευχαριστώ για αυτά τα ηλίθια προσαρτημένα καπάκια μπουκαλιών που δεν κάνουν σωστά και προκαλούν διαρροή του αναψυκτικού μου σε όλα τα πράγματά μου – μπορώ να εγγυηθώ ότι στο μέλλον θα σκίζω σκόπιμα κάθε καπάκι μπουκαλιού και δεν θα το ανακυκλώνω, τι ηλίθια ιδέα!».

«Υπάρχει περίπτωση να τακτοποιήσετε τα καπάκια των μπουκαλιών σας; Είναι έτσι εδώ και μήνες και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα βελτιωθεί», έγραψε ένας πέμπτος.

Από την πλευρά των εταιρειών τονίζεται ότι τα καπάκια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία απορριμμάτων και να διευκολύνεται η συλλογή και ανακύκλωσή τους. Τα ίδια καπάκια εφαρμόζονται στις πλαστικές συσκευασίες όλων των εταιρειών, και στην Ελλάδα, σε υλοποίηση της οδηγίας 2019/904 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το Blogger.