Ιράν: Συνεχίζονται οι εκτελέσεις καταδικασθέντων σε θάνατο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ιράν: Συνεχίζονται οι εκτελέσεις καταδικασθέντων σε θάνατο

Iran: Synechizontai oi ekteleseis katadikasthenton se thanato

 Περισσότεροι από 500 άνθρωποι εκτελέστηκαν μόνο τον περασμένο χρόνο

Μετά την εκτέλεση του Ιρανο-Σουηδού πολίτη που κατηγορείτο για τρομοκρατία, άλλοι δύο κρατούμενοι στο Ιράν φέρονται να έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τις αρχές, αυτή τη φορά για βλασφημία.

Ο Γιουσέφ Μεχρέντ και ο Σαντολάχ Φαζελί Ζαρέ εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού σε φυλακή στο κεντρικό Ιράν. Κατηγορήθηκαν ότι προσέβαλαν τον προφήτη Μωάμεθ και προωθούσαν τον αθεϊσμό.

Οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις συνεχίζουν την ανοδική τάση των εκτελέσεων με τους καταδικασθέντες να είναι κυρίως αντίπαλοι του θρησκευτικού καθεστώτος του Ιράν και των εθνικών μειονοτήτων.

Τον περασμένο μήνα σε έκθεσή τους δυτικές ΜΚΟ αποκάλυψαν δραματική αύξηση στην επιβολή και την εφαρμογή της θανατικής ποινής στο Ιράν τον περασμένο χρόνο.

Τουλάχιστον 582 άνθρωποι εκτελέστηκαν κατηγορούμενοι για διάφορα εγκλήματα, βάζοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση αυτών που εφαρμόζουν ακόμα τη θανατική ποινή.

Η αύξηση των εκτελέσεων συμπίπτει με μήνες διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος και την αιματηρή καταστολή τους που έχει αφήσει πίσω της πολλούς νεκρούς και ακόμα περισσότερους φυλακισμένους.

Από το Blogger.