Η πρόγνωση Του καιρού Για την Τρίτη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Η πρόγνωση Του καιρού Για την Τρίτη

 

I prognosi Tou kairou Gia tin Triti


Μεταβολή θα αρχίσει να παρουσιάζει ο καιρός την Τρίτη κυρίως όσον αφορά τις θερμοκρασίες.

Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη θα γίνει αισθητή η σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Την Τρίτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και άστατος καιρός στα κεντρικά, τα βόρεια και το βόρειο Αιγαίο. Βροχές αναμένεται να σημειωθούν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως στα βόρειο-βορειοδυτικά καταιγίδες.

Έτσι, σε περιοχές της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας, οι βροχές θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται καλύτερος καιρός, με αραιή συννεφιά. Το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσει, και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια και κεντρικά, με τις μέγιστες να πλησιάζουν τους 18-20 βαθμούς. Σε παρόμοια ανοιξιάτικα επίπεδα θα παραμείνει στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, κοντά στους 25-26 βαθμούς, και μέχρι 23-25 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στα νησιά μας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι με ένταση 4-6, στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται αραιή συννεφιά αρχικά. Σταδιακά θα πυκνώσει, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-25 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά έως 22, και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς αρχικά, αλλά θα ενισχυθούν το απόγευμα στα 4-6 μποφόρ.

Άστατος προβλέπεται να είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18 βαθμούς, και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Στην εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη αρχικά περιμένουμε βροχές στα βόρεια, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Αυξημένη θα είναι η συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές μπόρες στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Αργά τη νύχτα όμως προς το ξημέρωμα τις επόμενης μέρας, θα ξεκινήσουν νέες βροχές από τα βορειοδυτικά. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σχεδόν παντού, με τις μέγιστες τιμές να βρίσκονται έως και 8 βαθμούς πιο χαμηλά, από τα προβλεπόμενα για την εποχή επίπεδα. Στους 18 στα κεντρικά και βόρεια, 22-23 στα δυτικά και νότια. Βορειοανατολικοί οι άνεμοι στα πελάγη , 4-6, πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη προβλέπονται μέτριας έντασης βροχές, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα βόρεια και κεντρικά της χώρας. Ενώ πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές, με συννεφιά. Μέχρι το βράδυ όμως φαίνεται ότι οι βροχοπτώσεις θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα προσεγγίσει τους 19-23 βαθμούς. Βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση, 4-6 μποφόρ.

Από το Blogger.