Μαρκ Μάιλι: «Ο κόσμος είναι τριπολικός – Η μοίρα του καθορίζεται από ΗΠΑ, Ρωσία & Κίνα – Μείναμε πίσω στους υπερηχητικούς πυραύλους» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μαρκ Μάιλι: «Ο κόσμος είναι τριπολικός – Η μοίρα του καθορίζεται από ΗΠΑ, Ρωσία & Κίνα – Μείναμε πίσω στους υπερηχητικούς πυραύλους»

 

Mark Maili: «O kosmos einai tripolikos – I moira tou kathorizetai apo IPA,

O Aμερικανός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μαρκ Μάιλι παραχώρησε συνέντευξη σε podcast του Foreign Affairs στο οποίο παραδέχεται ότι πλέον ο κόσμος σήμερα είναι τριπολικός γιατί η μοίρα του καθορίζεται από τρεις δυνάμεις – τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία και ότι πρέπει άμεσα να εμποδιστεί η δημιουργία μίας στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Πεκίνου-Μόσχας διότι η ισχύς της θα είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί.

Ο τίτλος του podcast είναι «How to Avoid a Great-Power War» που σημαίνει πως στις ΗΠΑ παρά την ρητορική της κυβέρνησης Μπάιντεν ανησυχούν σφοδρώς για τις γεωπολιτικής εξελίξεις και ότι η αμερικανική ισχύς δεν είναι πλέον αρκετά ισχυρή για να ανταπεξέλθει.


Τα περί τριπολικού κόσμου ο Mάιλι τα είχε πει και στο NBC το 2021: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα είναι μεγάλες δυνάμεις. Κατά την γνώμη μου, εισερχόμαστε σε έναν τριπολικό κόσμο που θα είναι δυνητικά πιο ασταθής, από στρατηγικής άποψης, από αυτό που ζούσαμε τα τελευταία 40 , 50, 60 ή 70 χρόνια».

Ο πολυπαρασημοφορημένος στρατηγός τεσσάρων αστέρων Μαρκ Μάιλι, ο οποίος κατείχε τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ από τότε που ανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα και σημαντικότερα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και τις προοπτικές μιας επικείμενης επίθεσης από το Κίεβο.

 Ο Μάιλι ισχυρίστηκε ότι οι απώλειες του ρωσικού Στρατού υπολογίζονται τώρα σε 250.000 άνδρες και ότι ο πόλεμος έχει επίσης σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία και οικονομία της χώρας, χωρίς όμως να προσκομίσει κανένα στοιχείο.

Μάλιστα πρόσφατα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είπε πως οι απώλειες των Ουκρανών είναι τρομακτικές σε αναλογία οκτώ νεκρών Ουκρανών για κάθε νεκρό Ρώσο.

Σε ότι αφορά την ρωσική οικονομία όλοι ξέρουν πλέον με βάση τα επίσημα στοιχεία πως έχει μείνει ανεπηρέαστη αντίθετα με τις δυτικές οικονομίες που κυριολεκτικά έχουν καταρρεύσει λόγω ακριβής ενέργειας και έλλειψης πρώτων υλών που έχουν προκαλέσει τρομακτικό πληθωρισμό.

Από το Blogger.