Αλέξης Τσίπρας Δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Αλέξης Τσίπρας Δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Alexis Tsipras  Den tha paralavo ti dierevnitiki entoli Den yparchei dynatotita schimatismou kyvernisis

 Για την απόφασή του να μην παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Αλέξης Τσίπρας

Τόνισε πως δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Εξήγησε πως ανταποκρίθηκε στη συνταγματική του υποχρέωση και προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είπε ακόμη στην κ. Σακελλαροπούλου πως εκείνη έχει τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε πως το Σύνταγμα θα τηρηθεί με σαφή τρόπο και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα γίνει αύριο, Τετάρτη 24/5 Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κα Σακελλαροπούλου.

Με την κίνηση αυτή, επισπεύδονται έτσι οι διαδικασίες για νέα προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα κινήθηκε την Δευτέρα (22/5) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας αυθημερόν στην Πρόεδρο την διερευνητική εντολή που έλαβε.

Τον ίδιο «δρόμο» αναμένεται να ακολουθήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεφαλής της τρίτου κατά σειρά κόμματος που θα λάβει την εντολή, αφού και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εκτιμούν πως επί της ουσίας είναι κενή περιεχομένου.

Στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή, ώστε αμέσως μετά, την Δευτέρα, να προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών θα καθοριστεί από τις ηγεσίες των κομμάτων, που παραδοσιακά αποφασίζουν με βάση τη σταυροδοσία της προηγούμενης κάλπης.

Από το Blogger.