Ιταλία: Αντιεμβολιαστής χαστούκισε τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ιταλία: Αντιεμβολιαστής χαστούκισε τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε

Italia: Antiemvoliastis chastoukise ton proin prothypourgo Tzouzepe Konte

 Για χειραψία νόμιζε ο Τζουζέπε Κόντε ότι τον πλησίασε ένας πολίτης, αλλά, τελικά, εκείνος τού έριξε ένα... ξεγυρισμένο χαστούκι, αφήνοντας άναυδο τόσο τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, όσο και την κουστωδία του.

Το ευτράπελο αυτό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στην πόλη Μάσα της Τοσκάνης, στη βόρεια Ιταλία, με τον νυν αρχηγό του Κινήματος Πέντε Αστέρων να δηλώνει αμέσως μετά ότι, «η διαφωνία είναι θεμιτή, αλλά αυτή η βίαιη διαδήλωση είναι εκτός του δημοκρατικού πλαισίου».

 Πρόσθεσε δε πως «όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη της κυβέρνησης, παίρνεις δύσκολες αποφάσεις σε περιόδους μεγάλων δυσκολιών για ολόκληρη τη χώρα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους, παρά το γεγονός ότι εργάζεσαι για το καλό όλων. Ο κύριος που μου επιτέθηκε, ο οποίος είναι πεπεισμένος αντιεμβολιαστής, έδειξε με τη βίαιη χειρονομία του ότι αυτού του είδους η παρέκκλιση γίνεται από ανεύθυνους ανθρώπους. Αν είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά τους, σήμερα θα ήμασταν πιθανώς μια εντελώς κατεστραμμένη κοινότητα».

 Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από την Αστυνομία, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στα μέτρα που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Την άμεση καταδίκη της επίθεσης, αλλά και την συμπαράσταση και εγγύτητα τους προς τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό εξέφρασαν η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ματέο Σαλβίνι και η ΓΓ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν.

Από το Blogger.