Οι Σέρρες φωτίστηκαν από τη λάμψη της φλόγας της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Οι Σέρρες φωτίστηκαν από τη λάμψη της φλόγας της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Oi Serres fotistikan apo ti lampsi tis flogas tis mnimis gia ti Genoktonia

 Με αφορμή τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από τη σφαγή και τον ξεριζωμό τους από τις χαμένες πατρίδες, ο δήμος Σερρών άναψε την Πέμπτη 18 Μαΐου τη φλόγα της μνήμης, στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η λαμπαδηφορία ξεκίνησε από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και κατέληξε στην προτομή του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης 

Μέλη των Πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Σερρών, προσφυγικών και μη αλλά και απλοί πολίτες συμμετείχαν στη λαμπαδηφορία, που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των λυράρηδων Οδυσσέα Σαμανίδη και Γιάννη Χριστοφορίδη από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έως την προτομή του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μέλη των Πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Σερρών, προσφυγικών και μη αλλά και απλοί πολίτες 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου εκπροσωπώντας το δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και αναστοχασμού για τον απανταχού ελληνισμό και για όλη την ανθρωπότητα σχετικά με αυτό το τραγικό γεγονός και τα διδάγματα που απορρέουν. Η φλόγα που ανάψαμε εδώ στις Σέρρες, αλλά ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είναι μια φλόγα μνήμης και πένθους. Ταυτόχρονα όμως μια φλόγα ευθύνης και χρέους για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μια φλόγα που καίει στην καρδιά μας εδώ και 104 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κατιρτζόγλου.

Πηγή: InfoNews24.gr

Από το Blogger.