«Καζάνι που βράζει» το Πακιστάν μετά τη σύλληψη του Ιμράν Χαν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

«Καζάνι που βράζει» το Πακιστάν μετά τη σύλληψη του Ιμράν Χαν

«Kazani pou vrazei» to Pakistan meta ti syllipsi tou Imran Chan

 Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ παρέτεινε την κράτησή του για 8 ημέρες - 4 νεκροί σε επεισόδια

Το Πακιστάν βράζει μετά τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμράν Χαν, ο οποίος κρατείται με κατηγορίες για διαφθορά. Μάλιστα δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ ενέκρινε την κράτησή του για οκτώ ημέρες, με το σώμα κατά της διαφθοράς να έχει ζητήσει κράτηση 14 ημερών.

Χιλιάδες Πακιστανοί έχουν βγει στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του Radio Pakistan, εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και έβαλαν φωτιά. Η κυβέρνηση πάντως αρνείται πως πρόκειται για πολιτική δίωξη.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ έκρινε πως η σύλληψη έγινε νομίμως και ακολουθήθηκαν όλες οι πρέπουσες διαδικασίες. Άρα πρόκειται για μία σύλληψη που δεν έχει ως κίνητρο την πολιτική δράση. Πρόκειται για μία σύλληψη που δεν πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή της κυβέρνησης» είπε ο Αχσάν Ικμπάλ, υπουργός Ανάπτυξης του Πακιστάν.

Σε όλη τη χώρα έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια, με την μία περιφέρεια μετά την άλλη να ζητούν επισήμως την ανάπτυξη του στρατού. Δυστυχώς δεν λείπουν και οι νεκροί, με τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές να έχουν σκοτωθεί. Μάλιστα στην πόλη Πεσαβάρ, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως τα θύματα είχαν τραύματα από σφαίρες.

Από το Blogger.