Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα αρχίσουν οι αιτήσεις – Τι θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα αρχίσουν οι αιτήσεις – Τι θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα

Koinonikos Tourismos: Pote tha archisoun oi aitiseis – Ti tha provlepei

Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» της ΔΥΠΑ 2023 φέτος υπολογίζεται να αρχίσει μέσα στον Μάιο και όχι 15 Ιουνίου όπως πέρυσι.

 

Στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου τόσο να προετοιμαστεί το πρόγραμμα για να βγει στον «αέρα», όσο και να διερευνηθεί η πιθανότητα διεύρυνσης του αριθμού των δικαιούχων.

Τι θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.ΥΠ.Α. θα είναι ενεργό από 01.08.2023 έως 31.07.2024.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι (6) διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων.

Εκείνοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι οι οποίοι θα επιλέξουν τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας θα έχουν 12 βράδια διανυκτέρευση.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι και συγκεκριμένα:

  • ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2021 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
  • Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας.

Από το Blogger.