Σοκάρουν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Σοκάρουν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Sokaroun oi katatheseis aftopton martyron sti dolofonia tou

 Οι δυο αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους, στις καταθέσεις που έδωσαν στις Αρχές για τις κινήσεις του δολοφόνου.

Σοκαριστική είναι η σκηνή που περιγράφεις ο ένας, με τον δολοφόνο να συνεχίζει να πυροβολεί τον Καραϊβάζ, ακόμη και όταν εκείνος είχε πέσει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο από τις πρώτες σφαίρες.

Τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Πρώτος μάρτυρας είναι ένας 70χρονος, υπάλληλος στο Τμήμα Πρασίνου στον δήμο Αλίμου, που εκείνο το μοιραίο μεσημέρι έκανε καθαρισμούς στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε, είχε καθίσει για λίγο σε ένα παγκάκι: «Κοίταξα το κινητό μου τηλέφωνο και η ώρα ήταν 2:15 το μεσημέρι. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και άκουσα κρότους σαν πυροτεχνήματα που ρίχνουν τα παιδιά. Γύρισα και είδα έναν άνδρα να παραπατάει (σ.σ. τον Καραϊβάζ) προς τα πίσω και ένα άλλον να τον ακολουθεί με το πιστόλι. Ο άνθρωπος που παραπατούσε ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε. Ο άλλος είχε πάει από πάνω του και τον πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ. Άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει. Όταν έφυγα, δεν μπορούσα να περάσω από μπροστά γιατί έβλεπα τη σωρό του πεσμένη κάτω».

Δεύτερη μάρτυρας είναι μία γυναίκα 59 ετών, που και αυτή εργάζεται στο Τμήμα Πρασίνου του δήμου Αλίμου. Όπως κατέθεσε, είδε έναν άνδρα να κρατάει όπλο με μεγάλη κάνη και να πυροβολεί προς το πεζοδρόμιο. «Εκείνη τη στιγμή δεν είδα τι πυροβόλησε. Όταν έφυγε διαπίστωσα πως πυροβολούσε κάποιον που ήταν ξαπλωμένος μπρούμητα και ενημέρωσα το 100».

Από το Blogger.