Απίστευτο: Σε υπεραστικό τρένο έβαλαν να παίζει στα μεγάφωνα ομιλία του… Χίτλερ! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Απίστευτο: Σε υπεραστικό τρένο έβαλαν να παίζει στα μεγάφωνα ομιλία του… Χίτλερ!

 

Apistefto: Se yperastiko treno evalan na paizei sta megafona

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι ταξιδιώτες υπεραστικού τρένου της Austrian Railways στην Αυστρία, όταν από τα μεγάφωνα της αμαξοστοιχίας άρχισαν να ακούγονται ηχητικά αποσπάσματα ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ!

Παράλληλα, αντί των συνηθισμένων ανακοινώσεων από τους σταθμάρχες, οι επιβάτες άκουγαν το πλήθος να ζητωκραυγάζει, φωνάζοντας «Heil Hitler» και «Sieg Heil» (τα γνωστά ναζιστικά συνθήματα, που σημαίνουν «Ζήτω ο Χίτλερ» και «Ζήτω η Νίκη»), με το προσωπικό του τρένου να δείχνει εξίσου σαστισμένο από το περιστατικό.

 Επιβάτης του συρμού, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπρέγκενζ – Βιέννη, δήλωσε στο BBC ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο τρένο εκείνη την ώρα ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι», με τον χειριστή του τρένου να υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλά τέτοια περιστατικά.

Ο Ντέιβιντ Στογκμίλερ, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του δικτάτορα του γερμανικού Τρίτου Ράιχ μεταδόθηκε μέσω του συστήματος της ενδοεπικοινωνίας, λίγη ώρα πριν το τρένο φτάσει στη Βιέννη. «Ακούσαμε δύο επεισόδια», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αρχή έγινε με το άκουσμα μιας σύντομης ομιλίας του Χίτλερ, η οποία ακολουθήθηκε από την ιαχή «Sieg Heil».

Ο Στογκμίλερ ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπορούσε να σταματήσει την αναπαραγωγή του αποσπάσματος ή να κάνει τις δικές του ανακοινώσεις. Μέσω ανακοίνωσης που εστάλη στο BBC, οι Austrian Railways ξεκαθάρισαν πως δεν υιοθετούν το περιεχόμενο του ηχητικού αποσπάσματος, καθώς και ότι ενημέρωσαν τις Αρχές για το συμβάν. «Αποστασιοποιούμαστε σαφώς από το περιεχόμενο. Μπορούμε, προς το παρόν, να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα που βρίσκονταν εντός του τρένου, μέσω ενδοεπικοινωνίας. Εχουμε αναφέρει το θέμα στην Αστυνομία», επισήμανε συγκεκριμένα η εταιρεία.

Από το Blogger.