Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία σε δεκάδες μικρά κράτη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Πούτιν: Η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία σε δεκάδες μικρά κράτη

Poutin: I Dysi prospathei na dialysei ti Rosia se dekades mikra krati

 Η Δύση προσπαθεί να σπείρει την διχόνοια μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων και εθνικών ομάδων στην Ρωσία και να διαλύσει τη χώρα σε δεκάδες διαφορετικά κράτη», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είπε επίσης ότι οι περισσότερες κυρώσεις, με τις οποίες η Δύση πλήττει την Ρωσία, ενισχύουν την ενότητα της ρωσικής κοινωνίας.

Βρετανία: Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Νέο κύμα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανία, στοχοθετώντας εταιρείες που συνδέονται με την κλοπή ουκρανικών σιτηρών, καθώς και αυτές που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικής ενέργειας.

Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και οι άλλες μεγάλες οικονομίες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών πρόκειται να ανακοινώσουν κατά τη σύνοδο της G7 το σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία κυρώσεις και ελέγχους στις εξαγωγές με στόχο τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου που αυτή διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας.

Η Βρετανία ανέφερε σε δήλωση πως επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος 86 ατόμων και οντοτήτων στο πλαίσιο μιας νέας καταστολής αυτών που αποκάλεσε «σκοτεινά άτομα και οντότητες» που συνδέονται με την κλοπή και την επαναπώληση ουκρανικών δημητριακών.

Οι κυρώσεις θα έχουν επίσης στόχο μεγάλες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας και όπλων, περιλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, και τον ιδιοκτήτη της Ρωσικής Εταιρείας Χαλκού Ιγκόρ Αλτούσκιν.

Οι ανακοινώσεις έγιναν αφού ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις εισαγωγών για τα ρωσικά διαμάντια, καθώς και το χαλκό, το αλουμίνιο και το νικέλιο.

Η ρωσική εταιρεία μεταλλουργίας Severstal ανακοίνωσε σήμερα πως οι βρετανικές κυρώσεις σε βάρος της δεν θα την επηρεάσουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Από το Blogger.