Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην εκτίναξη του κόστους των ενοικίων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην εκτίναξη του κόστους των ενοικίων

 

Protathlitria i Ellada stin ektinaxi tou kostous ton enoikion

Συγκλονιστικά ειναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, για την εκτίναξη του κόστους των ενοικίων στην Ελλάδα! Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η χώρα μας ειναι πρωταθλήτρια στην ακριβεια των ενοικίων στέγης και στην εκτίναξη του κόστους προς τα πάνω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Εννοείται πως για την εξαγωγή των τελικών συμπερασμάτων επι των συγκρίσεων λαμβάνονται υπόψιν και ο κατώτατος μισθός, αλλα και τα ημερομίσθια, στην Ελλάδα, τα οποια ειναι απο τα χαμηλότερα στις χώρες της βόρειας, κεντρικής, νότιας και δυτικής Ευρώπης ενώ υπερέχουν σαφώς σε σχέση με τις αμοιβές των εργαζόμενων που καταβάλλονται στα κράτη της Ευρώπης, που υπήρξαν στο παρελθόν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης ή κράτη-μέλη  του λεγόμενου Ανατολικού Συμφώνου. 

Ολα αυτά εξηγούν την απροθυμία των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων να δημιουργήσουν οικογένεια και να κάνουν παιδιά αφού δεν εχουν την δυνατότητα να βρουν την κατάλληλη στεγη και υποχρεώνονται να μένουν, ακόμη και σε μεγάλες ηλικίες, με τους γονεις τους. Η κραυγαλέα αυτή αδυναμία των νέων στη χώρα μας, ανατροφοδοτεί το δημογραφικό πρόβλημα, δηλαδή την συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού το οποιο αποτελεί το υπ´αριθμον ένα εθνικό πρόβλημα της Ελλαδος. 

Το ερώτημα ειναι, γιατί δεν συζητήθηκε ούτε κατ´ελαχιστον, το τεράστιο αυτο πρόβλημα κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Ειναι προφανές οτι το γεγονός αυτο αποτελεί μια πρόσθετη ένδειξη για την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος στην χώρα μας και για τον ευτελισμό του δημοσίου διαλόγου.

Στοιχεια, που σοκαρουν

Τα στοιχεία, που εχουν προκύψει, σχετικα με την εκτίναξη των τιμών των ενοικίων στην Ελλάδα, εχουν ως ακολούθως:

Στα ύψη έχουν φτάσει τα τελευταία 2-3 χρόνια οι τιμές στα ενοίκια στην Ελλάδα, με πολλούς Έλληνες να μην μπορούν να βρουν σπίτι και να μένουν στα πατρικά τους μέχρι και τα 40 τους, όλο αυτό σε μια εποχή που υπογεννητικότητα μαστίζει στη χώρα μας. 

Το πόσο δύσκολο είναι να βρει σπίτι ένας Έλληνας το επιβεβαιώνει και η έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία οι τιμές των ενοικίων είναι τόσο υψηλές και εντελώς ασύμφορες σε σχέση με το μέσο μισθό ώστε η Ελλάδα να είναι μακράν η πρώτη χώρα στον κατάλογο των 27 της ΕΕ με κατοίκους που δίνουν τουλάχιστον το 40% του εισοδήματός για ενοίκιο.

Το σχετικό ποσοστό στην Ελλάδα είναι τεράστιο και φτάνει στο ιλλιγιώδες 74,6! Για να φανταστεί κανείς το μέγεθος η αμέσως επόμενη χώρα στη λίστα είναι η Ολλανδία με 48,3% και τρίτη η Βουλγαρία 45,5%.

Η Ισπανία στην οποία γίνεται πολύς λόγος για το κόστος κατοικίας στο δημόσιο διάλογο είναι μόλις 4η με 40,9%.

Ο μέσος όρος της Ευρώπης το 27 είναι μόλις 21,2% κάτι που σημαίνει ότι η θλιβερή «επίδοση» της Ελλάδας είναι σχεδόν τετραπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της προς την Ισπανία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μείωση των τιμών των ενοικίων πρέπει να αποτελέσει μία από τις προκλήσεις της ισπανικής οικονομίας για το άμεσο μέλλον.

Φανταστείτε τι θα γράφει η αντίστοιχη έκθεση για την Ελλάδα. Φυσικά όλο αυτό την ώρα που βλέπουμε να έχουν αυξηθεί οι πλειστηριασμοί, με τους πολίτες να χάνουν τα σπίτια του, λόγω αδυναμίας πληρωμής των δανείων, που είχαν πάρει μια άλλη εποχή, πριν «ψαλιδισθεί» ο μισθός τους λόγω της παρατεταμένης κρίσης.

Από το Blogger.