Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν – Μειώνει τη διαφορά ο Κιλιτσντάρογλου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν – Μειώνει τη διαφορά ο Κιλιτσντάρογλου

Ekloges stin Tourkia: Brosta o Erntogan – Meionei ti

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να προηγείται του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνουν τα τουρκικά κανάλια, ωστόσο η ψαλίδα φαίνεται διαρκώς να μικραίνει.

Με καταμετρημένο το 62% των ψήφων, το δίκτυο ANKA δίνει στον Ερντογάν 48% και στον Κιλιτσντάρογλου 46,22.

Διαφορετική εικόνα δίνει το πρακτορείο Anadolu, με καταμετρημένο το 65% των ψήφων:

Ερντογάν: 51,33%

Κιλιτσντάρογλου: 42,85%.

Πηγή από το επιτελείο του Ερντογάν μιλώντας στο δημοσιογράφο Ρατζίπ Σοϊλού, ανέφερε πως οι πιθανότητες να κερδίσει οριακά με 50,2 έως 50,4% ο Ερντογάν είναι ίδιες με εκείνες να κριθεί ο νικητής σε δεύτερο γύρο, στις 28 Μαΐου.

 

 

Σύμφωνα με το anadolu και καταμετρημένο το 51% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκέντρωνε 52,03% και ο Κιλιτσντάρογλου 42,11.

Κατά το Anka με καταμετρημένο το 41,48%, ο Ερντογάν φερόταν να είναι για πρώτη φορά κάτω από το 50% (47,25) ενώ ο αντίπαλός του έχει πλησιάσει σε «απόσταση αναπνοής» συγκεντρώνοντας 46,98%.

 

Η βραδιά ξεκίνησε διαφορετικά, αφού τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν έδιναν πολύ μεγαλύτερη διαφορά, η οποία όμως βαίνει μειούμενη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο CNN Turk με καταμετρημένο το 9,1% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκέντρωνε 59,5% έναντι 34,8% του Κιλιτσντάρογλου, ενώ ο τρίτος υποψήφιος Ογάν παίρνει 5,1%.

Ίδια ποσοστά  έδινε και το HABERTURK.

Ωστόσο ο τούρκος δημοσιογράφος Ραζίπ Σοϊλού σημείωνε πως αυτή η διαφορά πρόκειται να μειωθεί όσο αυξάνει ο αριθμός των αποτελεσμάτων που θα δημοσιοποιούνται.

 Η «πρόβλεψη» Σοϊλού για μείωση της ψαλίδας, επιβεβαιώθηκε σχετικά σύντομα, με καταμετρημένο το 21,3%: ο Ερντογάν συγκεντρώνει 55% ενώ ο Κιλιτσντάρογλου 39%.

 

 Ειδικά στην Κωνσταντινούπολη ο Κιλιτσντάρογλου φέρεται να προηγείται οριακά του Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2018 ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει την μητροπολιτική πόλη.

 

Από το Blogger.