Δημόσιοι Υπάλληλοι: Τα ποσά της αύξησης της οικογενειακής παροχής - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Τα ποσά της αύξησης της οικογενειακής παροχής

Dimosioi Ypalliloi: Ta posa tis afxisis tis oikogeneiakis parochis

Σημαντικές αυξήσεις αναμένεται να δουν οι δημόσιουι υπάλληλοι στα ποσά της οικογενειακής παροχής, με όσους και όσες έχουν ένα παιδί να λαμβάνουν 70 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 220 ευρώ για όσους και όσες έχουν τέσσερα τέκνα.Η αύξηση αυτή είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2024.

Ειδικότερα, η οικογενειακή παροχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν παιδιά, προσαρμόζεται:

  1. από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί,
  2. από 70 για τα δύο σε 120 ευρώ,
  3. από 120 ευρώ για τα τρία παιδιά στα 170 ευρώ και
  4. από 170 στα 220 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα παιδιά.

Μετά τις διαδοχικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τις αυξήσεις στις συντάξεις, το κυβερνητικό επιτελείο «ετοιμάζει» και τις αυξήσεις των μισθών στο Δημόσιο, οι οποίοι σημειώνεται πως παραμένουν «παγωμένοι» επί 14 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει αυξήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ το σχετικό ποσό έχει συμπεριληφθεί στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο του 2024 και έχει ήδη εγκριθεί από τους θεσμούς.

Επισημαίνεται πως με τα σημερινά δεδομένα, στο Δημόσιο, ο πρώτος μεικτός μισθός για υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι 780 ευρώ, για υπάλληλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 858 ευρώ, για υπάλληλο τεχνολογικής εκπαίδευσης 1.037 ευρώ και για υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 1.092 ευρώ.

Διαβάστε επίσης, ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν πριμ παραγωγικότητας. 

Από το Blogger.