Ανήσυχος ο δημιουργός του ChatGPT ενώπιον του Κογκρέσου: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κόσμο»! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ανήσυχος ο δημιουργός του ChatGPT ενώπιον του Κογκρέσου: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κόσμο»!

Anisychos o dimiourgos tou ChatGPT enopion tou Kogkresou: «I Techniti

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, μίλησε ενώπιον του Κογκρέσου για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένου ότι το ChatGPT της εταιρείας, χρησιμοποιείται πλέον παντού και παραδέχτηκε πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την Ανθρωπότητα.

Οι βουλευτές επέκριναν τον διευθύνοντα σύμβουλο, τονίζοντας ότι το ChatGPT και άλλα μοντέλα θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν την «ανθρώπινη ιστορία» προς το καλύτερο ή το χειρότερο, παρομοιάζοντάς την με το τυπογραφείο και την ατομική βόμβα.

Ο Άλτμαν, ο οποίος φαινόταν φαινόταν ανήσυχος παραδέχτηκε  ότι οι «χειρότεροι φόβοι» του είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική βλάβη στον κόσμο» χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του.

«Αν αυτή η τεχνολογία πάει στραβά, μπορεί να πάει πολύ στραβά, και θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι για αυτό. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να μην συμβεί αυτό», υπογράμμισε.

Το ChatGPT είναι ένα δωρεάν εργαλείο chatbot που απαντά σε ερωτήσεις με πειστικά…. ανθρώπινες απαντήσεις.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley είπε: «Πριν από ένα χρόνο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την συζήτηση επειδή αυτή η τεχνολογία δεν είχε ακόμη δημοσιοποιηθεί. Αλλά [αυτή η κουβέντα] δείχνει πόσο γρήγορα η [AI] αλλάζει και μεταμορφώνει τον κόσμο μας».

Pronews.gr

Από το Blogger.