Νέα οπλικά συστήματα δίνει Η Γαλλία στο Κίεβο πυραύλους cruise SCALP-EG και α/α συστήματα SAMP/T - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Νέα οπλικά συστήματα δίνει Η Γαλλία στο Κίεβο πυραύλους cruise SCALP-EG και α/α συστήματα SAMP/T

Nea oplika systimata dinei I Gallia sto Kievo pyravlous cruise SCALP-EG kai

 Νέα οπλικά συστήματα που θα δώσουν στις ουκρανικές δυνάμεις πρωτόγνωρες ικανότητες μακρού πλήγματος και αντιαεροπορικής άμυνας, προσφέρουν Γαλλία και Ιταλία.

Η Γαλλία μετά την Βρετανία, θα δώσει με την σειρά της, τους δικούς της πυραύλους cruise SCALP-EG στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό των βλημάτων που θα διατεθεί.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία ήδη παρέδωσε 200 πυραύλους cruise Storm Shadow και έχει σκοπό να προμηθεύσει το Κίεβο με άλλους 600!

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος Μακρόν είπε πως «Η Γαλλία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Μόσχα και γι’ αυτό δεν θα προμηθεύσουμε την Ουκρανία με όπλα που θα της επιτρέψουν να πλήξει την Ρωσία μέσα στο έδαφός της».

Επίσης, η Γαλλία μαζί με την Ιταλία προχωρούν στην προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων SAMP/T τα οποία ήδη έχουν φτάσει στην Ουκρανία όπως αποκάλυψε η La Stampa.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αναφερθούν:

Η Δύση κλιμακώνει και μεταφέρει ολοένα και πιο σύγχρονο οπλισμό στην Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα παρά τις δηλώσεις περί αντιθέτου έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ρωσία. Τα οπλικά συστήματα που παραδίδει στο Κίεβο σκοτώνουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες.

Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία δίνει μία άνιση μάχη εναντίον περίπου 40 χωρών. Αν ο πόλεμος πήγαινε καλά για την Δύση δεν θα προχωρούσαν σε νέες προμήθειες ακόμα ισχυρότερων οπλικών συστημάτων.

Αν συνεχίσει να μην πηγαίνει ο πόλεμος όπως επιθυμούν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες τότε είναι σίγουρο ότι θα στείλουν ακόμα πιο ισχυρά οπλικά συστήματα όπως μαχητικά αεροπλάνα.

Η συνεχόμενη κλιμάκωση μπορεί να αναγκάσει και τους Κινέζους να εμπλακούν πιο ενεργά. Το Πεκίνο δεν θέλει για κανένα λόγο να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία.



Από το Blogger.