Η παράδοση μαχητικών F-16 στην Ουκρανία θα ήγειρε ζήτημα εμπλοκής του NATO στην ένοπλη σύρραξη, τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Η παράδοση μαχητικών F-16 στην Ουκρανία θα ήγειρε ζήτημα εμπλοκής του NATO στην ένοπλη σύρραξη, τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ

I paradosi machitikon F-16 stin Oukrania tha igeire zitima emplokis tou NATO

 Η παράδοση μαχητικών F-16 στην Ουκρανία θα ήγειρε ζήτημα εμπλοκής του NATO στην ένοπλη σύρραξη, τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ο Ανατόλι  Αντόνοφ, μέσω Telegram στις πρώτες πρωινές ώρες.

«Δεν υπάρχουν υποδομές για να επιχειρήσουν F-16 στην Ουκρανία, ούτε ο απαιτούμενος αριθμός πιλότων και συντηρητών», σημείωσε ο κ. Αντόνοφ.

«Τι θα συνέβαινε εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειώνονταν από αεροπορικές βάσεις του NATO, και στα χειριστήρια βρίσκονταν ξένοι ‘εθελοντές’;».

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της έναρξης προγραμμάτων εκπαίδευσης ουκρανών χειριστών και τεχνικών για τα μαχητικά του τύπου. Ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε τον ομόλογό του πως τα αεροσκάφη αυτά δεν θα επιχειρήσουν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G7 ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «όπου τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται εντός της Ουκρανίας και της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Αντόνοφ διεμήνυσε πως οποιοδήποτε πλήγμα από μαχητικά F-16 εναντίον της Κριμαίας θα εκληφθεί στη Μόσχα ως επίθεση εναντίον ρωσικού εδάφους.

«Είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να είναι πλήρως ενήμερες για τη ρωσική αντίδραση», τόνισε ο κ. Αντόνοφ.

Η Ουκρανία πολλαπλασίασε τα πλήγματα ιδίως στην Κριμαία – που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014 – καθώς και σε άλλες περιοχές το τελευταίο διάστημα.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το Blogger.