Σκάνδαλο «μεγατόνων» συγκλονίζει την κυβέρνηση Μπάιντεν Το FBI αρνήθηκε να παρουσιάσει στο Κογκρέσο έγγραφο που αναφέρει χρηματισμό της οικογένειας Μπάιντεν από ξένες δυνάμεις»! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Σκάνδαλο «μεγατόνων» συγκλονίζει την κυβέρνηση Μπάιντεν Το FBI αρνήθηκε να παρουσιάσει στο Κογκρέσο έγγραφο που αναφέρει χρηματισμό της οικογένειας Μπάιντεν από ξένες δυνάμεις»!

Skandalo «megatonon» sygklonizei tin kyvernisi Bainten To FBI arnithike na

Σε σκάνδαλο «μεγατόνων» τείνει να εξελιχθεί για την κυβέρνηση Μπάιντεν η υπό διερεύνηση φερόμενη υπόθεση χρηματισμού του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αλλά και άλλων… εννέα μελών της οικογένειάς του ιδιαίτερα μάλιστα μετά την άρνηση του FBI να παρουσιάσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων έγγραφο το οποίο όπως λένε οι Ρεπουμπλικανοί, αποδεικνύει την ενοχή τους!

Το FBI δεν συμμορφώθηκε με την κλήτευση της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής που το υποχρεώνει σε αποστολή ενός εγγράφου το οποίο φέρεται να περιγράφει εγκληματικό σχέδιο που εμπλέκει τον τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και έναν ξένο υπήκοο και σχετίζεται με την παραλαβή χρημάτων για πολιτικές αποφάσεις.


 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, Τζέιμς Κόμερ, Ρ-Κι., κάλεσε το FBI να αποστείλει το σχετικό έγγραφο, το οποίο είναι ένα έντυπο FD-1023 και δημιουργήθηκε από το FBI, αφού ένας πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι «λεπτομερώς αναφέρεται σε φερόμενο εγκληματικό σχέδιο που αφορούσε τον τότε αντιπρόεδρο Μπάιντεν και έναν ξένο υπήκοο σχετικά με χρηματικές δοσοληψίες για αποφάσεις πολιτικής». 

Είπαν ότι ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι το έγγραφο «περιλαμβάνει μια ακριβή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το φερόμενο εγκληματικό σχέδιο καθώς και τον σκοπό του». 

Ο Κόμερ έδωσε διορία στο FBI μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι για να συμμορφωθεί με την κλήτευση, αλλά αντ’ αυτού, το γραφείο έστειλε επιστολή εξηγώντας τα “συμφέροντα εμπιστευτικότητας” του και τη σημασία της προστασίας των πηγών και των μεθόδων για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. 

Ένα έντυπο FD-1023 χρησιμοποιείται από πράκτορες του FBI για την καταγραφή μη επαληθευμένων αναφορών από εμπιστευτικές ανθρώπινες πηγές.

Η φόρμα χρησιμοποιείται για την τεκμηρίωση των πληροφοριών που αναφέρονται από έναν πράκτορα του FBI, αλλά η καταγραφή αυτών των πληροφοριών δεν επικυρώνει ή σταθμίζεται με άλλες πληροφορίες που είναι γνωστές από το FBI.

“Αυτή η επιστολή απαντά στην κλήτευση σας, η οποία εγκρίθηκε στις 3 Μαΐου 2023, που απαιτεί την προσκόμιση εγγράφων εντός μίας εβδομάδας. Καθώς αυτή ήταν η πρώτη σας επικοινωνία με το FBI που αναζητούσε αυτές τις πληροφορίες, να γνωρίζετε ότι το FBI έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει τη συνταγματικά εξουσιοδοτημένη προσαρμογή διαδικασία», αναφέρεται στην επιστολή.

«Το FBI δεσμεύεται να εργαστεί για να παρέχει στην Επιτροπή πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τα νόμιμα εποπτικά σας συμφέροντα, ενώ παράλληλα προστατεύει τα συμφέροντα εμπιστευτικότητας της εκτελεστικής εξουσίας και τις ευθύνες επιβολής του νόμου.

Το FD-1023 είναι μία από τις πολλές φόρμες που χρησιμοποιεί το FBI για τη συλλογή και την καταλογογράφηση πληροφοριών για το έργο επιβολής του νόμου και εθνικής ασφάλειας. Αυτή η φόρμα χρησιμοποιείται από πράκτορες του FBI για την καταγραφή μη επαληθευμένων αναφορών από εμπιστευτική ανθρώπινη πηγή”, αναφέρει η επιστολή.

Το FBI είπε ότι «ακόμη και η επιβεβαίωση του γεγονότος της ύπαρξης (ή της μη ύπαρξης) μιας έρευνας ή μιας συγκεκριμένης ερευνητικής πληροφορίας μπορεί να διακινδυνεύσει την έρευνα με σοβαρές βλάβες», και γι’ αυτό «είναι – και εδώ και πολύ καιρό – η συνήθης πρακτική για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αρνηθεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ένα τέτοιο γεγονός».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέιμς Κόμερ, είπε στο Fox News Digital ότι «είναι σαφές από την απάντηση του FBI ότι το μη διαβαθμισμένο αρχείο που κλήθηκε η Επιτροπή Εποπτείας υπάρχει, αλλά αρνούνται να το παράσχουν στην Επιτροπή».

«Ζητήσαμε από το FBI όχι μόνο να παράσχει αυτό το αρχείο, αλλά και να μας ενημερώσει τι έκανε για να διερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς», είπε ο Κomer. «Το FBI απέτυχε να κάνει και τα δύο».

Ο Comer πρόσθεσε: «Η θέση του FBI είναι «εμπιστοσύνη, αλλά δεν επιτρέπεται να επαληθεύσετε» Αυτό είναι απαράδεκτο. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε με το FBI και αναμένουμε συμμόρφωση με την κλήτευση».

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος δεν μίλησε ποτέ στον γιο του για τις επιχειρηματικές του συναλλαγές και συνέχισε να λέει ότι ο πρόεδρος δεν είχε ποτέ ανάμειξη σε αυτές. Αξιωματούχοι λένε επίσης ότι ο πρόεδρος δεν έχει συζητήσει ποτέ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με έρευνες για μέλη της οικογένειάς του.

 

Από το Blogger.