HMS Glasgow: Ξεκινά έρευνα για το σαμποτάζ στη φρεγάτα του βρετανικού Ναυτικού - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

HMS Glasgow: Ξεκινά έρευνα για το σαμποτάζ στη φρεγάτα του βρετανικού Ναυτικού

HMS Glasgow: Xekina erevna gia to sampotaz sti fregata tou vretanikou

 Μία από τις νέες φρεγάτες του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας που βρίσκεται υπό κατασκευή, η HMS Glasgow κλάσης Type 26, υπέστη «σκόπιμη δολιοφθορά», όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένα καλώδια στο HMS Glasgow «καταστράφηκαν εκ προθέσεως», ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία BAE Systems.

Σύμφωνα με το UK Defense Journal «μια ομάδα δυσαρεστημένων εργολάβων διέκοψε τη διαδικασία ναυπήγησης της φρεγάτας κλάσης Type 26 κόβοντας περισσότερα από 60 καλώδια». Το κίνητρο πίσω από το σαμποτάζ φέρεται να είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με διαφορές πληρωμής.

Συνολικά θα εγκατασταθούν περίπου 23.000 καλώδια στην φρεγάτα HMS Glasgow. Περιλαμβάνουν καλώδια δεδομένων που παρέχουν έναν κρίσιμο ρόλο στη μετάδοση δεδομένων μεταξύ διαφόρων συστημάτων, εξοπλισμού και προσωπικού στο πλοίο, και ηλεκτρικά καλώδια που τροφοδοτούν τα διάφορα συστήματα μέσα στο πλοίο.

Η HMS Glasgow είναι η πρώτη από τη νέα σειρά φρεγατών Type 26 και κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Scotstoun στη Γλασκώβη.

Ένας εκπρόσωπος της BAE Systems δήλωσε: «Ξεκινήσαμε αμέσως μια εσωτερική έρευνα, μαζί με τους προμηθευτές μας, και διακόψαμε προσωρινά τις εργασίες στο πλοίο για να επιθεωρήσουμε κάθε περιοχή του πλοίου και να διασφαλίσουμε ότι πληρούνται τα υψηλά πρότυπα και οι ποιοτικοί έλεγχοι μας.

«Οι κανονικές λειτουργίες έχουν πλέον ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη αξιολόγηση για την κάλυψη των απαιτούμενων επισκευών», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει ποιος μπορεί να είναι ο υπεύθυνος για το σαμποτάζ.

Τα επόμενα δύο πλοία κλάσης Type 26, το HMS Cardiff και το HMS Belfast, βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή από την BAE Systems στο Clyde.

Συνολικά, τα σκωτσέζικα ναυπηγεία θα ναυπηγήσουν 13 φρεγάτες του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού. Οκτώ φρεγαάτες Type 26 κατασκευάζονται από την BAE Systems στο Clyde, ενώ πέντε φρεγάτες Type 31 κατασκευάζονται από την Babcock στο ναυπηγείο Rosyth.

Με πληροφορίες από: UK Defence Journal, Sky News / Φωτογραφία αρχείου

Από το Blogger.