Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης K.Βελόπουλος έκανε κάλεσμα σε «πατριωτικές δυνάμεις» για κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης K.Βελόπουλος έκανε κάλεσμα σε «πατριωτικές δυνάμεις» για κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές

 

O proedros tis Ellinikis Lysis K.Velopoulou se «patriotikes dynameis» gia

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έκανε κάλεσμα προς όλες της πατριωτικές δυνάμεις, ζητώντας τους να ενωθούν, ώστε να υπάρξει εθνική αντιπολίτευση κατά της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα ο Κ.Βελόπουλος ζήτησε «να ενωθούν όλοι οι πατριώτες για να υπάρξει εθνική αντιπολίτευση στη ΝΔ» και εκτίμησε ότι «η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη».

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν ξεκαθαρίζει πώς ακριβώς θα γίνει αυτή η συμπόρευση των πατριωτικών δυνάμεων. Θα είναι όλοι κάτω από την «ομπρέλα» της Ελληνικής Λύσης; Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι οι έδρες που θα πάρει το κόμμα θα μοιραστούν στους ήδη εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος του Κ.Βελόπουλου ή θα υπάρξει ένας κοινός συνασπισμός; 

«Η ΝΔ, κατά την προσφιλή της τακτική, άρχισε πάλι την τρομοκρατία και τον διχασμό των Ελλήνων. Τώρα κραδαίνει τη μη αυτοδυναμία της. Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές. Σημασία έχει να υπάρχει μία εθνική αντιπολίτευση, η οποία θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ που θα είναι αυτοδύναμη.

Από την άλλη πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς, ως Ελληνική Λύση, ηχήσαμε σάλπιγγες συμπαρατάξεως όλων των πατριωτικών δυνάμεων κάτω από την ομπρέλα της Ελλάδος», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος και καταλήγει:

«Ζητούμε λοιπόν από όλους, για να κάνουμε την εθνική αντιπολίτευση πράξη, να ενωθούν όλοι οι πατριώτες. Όχι όμως καρέκλες. Χρειαζόμαστε στρατηγούς; Όχι. Στρατιώτες χρειάζεται η Ελλάδα. Και επαναλαμβάνουμε και το λέμε: Η μοναδική αντιπολίτευση στη ΝΔ που θα είναι αυτοδύναμη, θα είμαστε εμείς οι ενωμένοι, πατριώτες Έλληνες».

Είναι σημαντικό ο Κ.Βελόπουλος αν θέλει όντως τη συμπόρευση των πατριωτικών δυνάμεων να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοεί, πόσο μάλλον όταν πριν από λίγες εβδομάδες το συγκεκριμένο κόμμα απασχόλησε την επικαιρότητα, λόγω της αποχώρησης του Α.Μυλανώκη και της Α.Αλεξοπούλου και τα όσα είπαν στη συνέχεια για την ηγεσία του κόμματος. 

Nα συμπληρώσουμε ότι τα 12 (!) κόμματα του πατριωτικού χώρου που πήραν χαμηλά ποσοστά είχαν συνολικά ένα ποσοστό 12%, ενώ υπάρχουν βέβαια και η Νίκη, η οποία πήρε 2,92% και θεωρούμε δύσκολο να δεχθεί οποιαδήποτε συμπόρευση με την Ελ.Λύση, αλλά και το κόμμα του Κ.Μπογδάνου-Π.Εμφιετζόγλου που θα κατεβεί κανονικά σε αυτές τις εκλογές και αυτό της Α.Λατινοπούλου.

Από το Blogger.