Mεγάλη συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Mεγάλη συμμετοχή στις τουρκικές εκλογές

Megali symmetochi stis tourkikes ekloges

Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών παρατηρείται από το πρωί σε όλα τα αστικά κέντρα της Τουρκίας ενώ η ίδια εικόνα φαίνεται να κυριαρχεί και στα εκλογικά τμήματα των περιφερειών της Τουρκίας.


 

Από τις 08.00 που άνοιξαν οι κάλπες παρατηρoύνται μεγάλες ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα και όλα δείχνουν -όπως επισημαίνουν τα τουρκικά media- πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη.

Το πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από αυτή την παρατήρηση είναι πως η τουρκική κοινωνία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Μια πρώτη προσέγγιση αυτής της ερμηνείας οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:

  • Η μάχη για την πρωτιά μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου θα είναι πραγματικά μάχη στήθος με στήθος.
  • Ενδεχομένως η μεγάλη συμμετοχή να ευνοήσει το ρεύμα που επιθυμεί την αλλαγή στα τουρκικά πολιτικά πράγματα.

Το κλίμα από νωρίς το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Άγκυρα είναι ήρεμο. Όπως πληροφορούν την «Ζούγκλα» οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Τουρκία, περί τις 10.00 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σχηματίζονταν ουρές στα εκλογικά τμήματα, δεν υπήρχαν πολλοί περαστικοί στους δρόμους και επικρατούσε απόλυτη ηρεμία.

 



Με προσευχή στην Αγιά Σοφιά έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ερντογάν

Με κραυγές «Ένας είναι ο Αλλάχ» και με προσευχή στον ναό της Αγίας Σοφίας έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κίνησή του αυτή δεν ήταν φυσικά τυχαία καθώς η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος ήταν από τα μεγαλύτερα προσωπικά επιτεύγματα για τον Τούρκο πρόεδρο και θεωρήθηκε κατάκτηση για το Ισλάμ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επί δεκαετίες ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. 

Εντός της Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Στην προεκλογική του εκστρατεία ο Ερντογάν, επικεντρώθηκε στο Ισλάμ, στις συντηρητικές αξίες της οικογένειας και τον «πόλεμο» κατά της Δύσης και των ΗΠΑ, στους Γκιουλενιστές που ετοιμάζουν πολιτικό πραξικόπημα διαχωρίζοντας τους πιστούς από τους απίστους που είναι η αντιπολίτευση.

Από το Blogger.