Mηνύουν Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλα πολιτικά στελέχη οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Mηνύουν Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλα πολιτικά στελέχη οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Minyoun Mitsotaki, Karamanli kai alla politika stelechi oi syngeneis ton

 Μήνυση κατά των υπευθύνων για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση κατά πολιτικών προσώπων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα η μήνυση κατατέθηκε και σε βάρος εκπροσώπων της ΡΑΣ, της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Τα μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με το thesstoday.gr και υπέβαλλαν μήνυση κατά των προσώπων που  χαρακτηρίζουν ως «βασικούς υπεύθυνους για το έγκλημα, τους νεκρούς του οποίου ακόμη θρηνεί όλη η Ελλάδα, παρά την επίμονη προσπάθεια μεγάλου τμήματος του πολιτικού συστήματος και του Τύπου να λησμονηθεί».

Συγκεκριμένα, η μήνυση στρέφεται κατά των:

Κυριάκου Μητσοτάκη (πρωθυπουργός), Κώστα Καραμανλή (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Χρήστου Σπίρτζη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη (τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Μιχαήλ Παπαδόπουλου (αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Μεταφορών), Γεωργίου Καραγιάννη (υφυπουργός για θέματα Υποδομών), Νικόλαου Μαυραγάνη (τέως υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), Ιωάννη Ξιφαρά (Γ.Γ. Μεταφορών), Μαρίας – Έλλης Γεράρδη (Γ.Γ. Υποδομών), Γεώργιου Γεραπετρίτη (υπουργός Επικράτειας), Ιωάννας Τσιαπαρίκου (πρόεδρος ΡΑΣ), Σπύρου Πατέρα (πρόεδρος ΟΣΕ), Παναγιώτη Τερεζάκη (μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ), Χρήστου Βίνη (Δ/ντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ), Χρήστου Παληού (Μεταβατικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ), Maurizio Capotorto (Δ/ντος Συμβούλου της Hellenic Train), Dario Lo Bosco (πρόεδρος ΔΣ της Hellenic Train).

Μάλιστα η μήνυση στρέφεται επίσης και κατά παντός συνυπευθύνου σε βάθος 15ετίας για τα αδικήματα στα οποία αναφέρουν, αλλά και κάθε υπευθύνου για την προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία τουλάχιστον 57 θανάτων, ακαθόριστου έως σήμερα αριθμού αγνοούμενων και πολλαπλάσιων σοβαρών τραυματισμών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση: «Ιδίως δε των υπαλλήλων που επάνδρωναν τις θέσεις των Σταθμαρχών της κρίσιμης βάρδιας, του Επιθεωρητή του ΟΣΕ και όποιων άλλων υπαλλήλων και στελεχών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, δημοσίων υπηρεσιών και αρχών, υπουργών και εν γένει κυβερνητικών αξιωματούχων, σε βάθος 15ετίας τουλάχιστον, οι πράξεις οι παραλείψεις των οποίων συνδέονται αιτιωδώς με τις χρόνιες καθυστερήσεις σε έργα υποδομής και ασφάλειας, που προκάλεσαν εκτός από την σκόπιμη διόγκωση του κόστους των έργων (απιστία) διαρκή έκθεση του κοινού σε κίνδυνο απώλειας της ζωής και σε διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με αποτέλεσμα το μαζικό έγκλημα της 28.2.2023 και πολλά άλλα μικρότερης διάστασης στο παρελθόν».

Aπολύτως ακατάλληλος σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας ο Καραμανλής

Επιπλέον χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή ως «απολύτως ακατάλληλο σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και οπωσδήποτε για την ιδιότητα του βουλευτή» και υπενθυμίζουν τη δήλωσή του «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή».

Όπως τονίζουν, τον ρόλο του πρωταιτίου τον έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsbreak.gr

Από το Blogger.