Μύκονος: «Λουκέτο» στο Nammos - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Μύκονος: «Λουκέτο» στο Nammos

Mykonos: «Louketo» sto Nammos

Σήμερα στις 11.30 το πρωί συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Μυκόνου προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία του Nammos και να σφραγιστεί η επιχείρηση.

Εντολή επιβολής κύρωσης αναστολής άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων «NAMMOS VILLAGE PROPERTY MANAGEMENT Α.Ε.», «NAMMOS WORLD ΙΚΕ», «MYCRE INVESTMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «ΝΑΜΜΟS RESTAURANT BY THE SEA A.Ε.» στην περιοχή «Ψαρρού» της Μυκόνου, κατ΄εφαρμογή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 271Α του ν. 5037/2023, για αυθαίρετες κατασκευές, αμελλητί και το αργότερο εντός 24ωρών, μέχρι σήμερα 19 Μαΐου 2023, έδωσε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Η εντολή απευθύνεται προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών) με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ.Τσορμπατζόγλου.

Οπως διευκρινίζεται η αναστολή της άδειας/των αδειών λειτουργίας αφορά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα.

Υπενθυμίζεται οτι το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα των εκπροσώπων του Nammos, ότι αν τα κτίρια γκρεμιστούν η επιχείρηση θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, αφού το οικόπεδο στο οποίο είχαν χτιστεί δεν είναι άρτιο και βρίσκεται στη ζώνη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό και επομένως δεν θα μπορεί να ξαναχτιστεί. Οπως και το επιχείρημα ότι η εταιρεία θα υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, «δεδομένου ότι θα αποστερηθούν τεράστιας έκτασης χώρους που είναι ωφέλιμοι γι’ αυτές, ενώ θα προξενήσει ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη, αφού θα πληγεί η φήμη τους».

Το δικαστήριο έκρινε ότι όλες οι κατασκευές στον αιγιαλό και στην παραλία πρέπει να κατεδαφίζονται χωρίς καθυστέρηση. Επιπλέον, «η επέκταση και οι μεταβολές των όψεων των δύο κτιρίων έγιναν για τη διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και επομένως η αναστολή εκτέλεσης της κατεδάφισης θα οδηγούσε στη δημιουργία νέας πραγματικής κατάστασης».

Μετά την απόφαση αυτή, το Δημόσιο δεν είναι υποχρεωμένο πλέον να περιμένει την εκδίκαση της κύριας προσφυγής (για την οποία δεν έχει οριστεί δικάσιμος) και μπορεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση των δύο κτιρίων. Λογικά, οι εκπρόσωποι του Nammos θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τόσο την απόφαση κατεδάφισης όσο και την απόφαση σφράγισης με νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Έγινε η πρώτη κατεδάφιση οικίας

Χτες έγινε και η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής στο νησί των Ανέμων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για οικία πάνω στην άμμο και είναι μία από τις επτά περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες βρίσκονται σε γνωστές παραλίες της Μυκόνου, για τις οποίες άμεσα θα επιδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κατεδάφισή τους.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει πλήρως τον νόμο, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίδρασης η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται και ο υπεύθυνος θα συλλαμβάνεται αμέσως.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Από το Blogger.