Naval Group Hellas: Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας – Κύριος στόχος οι φρεγάτες FDI HN - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Naval Group Hellas: Ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας – Κύριος στόχος οι φρεγάτες FDI HN

Naval Group Hellas: Xekinise episima i leitourgia tis thygatrikis etaireias –

 Την επίσημη έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής του στην Ελλάδα, Naval Group Hellas, ανακοίνωσε ο γαλλικός ναυπηγικός Όμιλος Naval Group. Πρόκειται για εταιρία με θητεία ήδη ολίγων μηνών στην Ελλάδα, κατά 100% θυγατρική του Naval Group και μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του στη χώρα μας για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου με Έλληνες εταίρους.

Η δημιουργία της θυγατρικής Naval Group Hellas είναι πλήρως ενσωματωμένη στη διαδικασία ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής βιομηχανίας
, όπως ανακοινώθηκε και αποτελεί πυλώνα του μακροπρόθεσμου αποτυπώματος της Naval Group στην Ελλάδα. Η θυγατρική θα παράγει και θα συντονίζει τοπικές βιομηχανικές δραστηριότητες προς όφελος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κύριες δραστηριότητές της είναι:

Να μεγιστοποιήσει τις τοπικές σχέσεις με τις ελληνικές εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος FDI φρεγατών και για άλλα ναυτικά έργα.

Να διεξάγει δραστηριότητες Υποστήριξης για τις φρεγάτες FDI και άλλα πλοία του πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών του γαλλικού πολεμικού ναυτικού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

* Να αναπτύξει έργα Έρευνας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με Έλληνες εταίρους.

Στη στελέχωση της εταιρείας θα ενσωματωθούν Γάλλοι και Έλληνες μηχανικοί και τεχνικοί, με μεταφορά τεχνογνωσίας στους τομείς της ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Με τα γραφεία της στον Δήμο Αθηναίων Αττικής, η Naval Group Hellas διοικείται από τον Benoît Chapalain, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2022 για να συντονίσει την ανάπτυξη του σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής που διεξάγει η Naval Group στο πλαίσιο του προγράμματος των σφρεγατών FDI, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το Blogger.