ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ: Πότε και ποιες υπηρεσίες θα είναι “off” - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ: Πότε και ποιες υπηρεσίες θα είναι “off”

AADE kai EFKA: Pote kai poies ypiresies tha einai “off”

 Δεν θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα το taxisnet και μια σειρά από υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Όπως έχει γνωστοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε συντήρηση και περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων.

Η συντήρηση και αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 10 μ.μ. έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 9 π.μ. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με:

Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

 Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,

Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

Υπενθυμίζεται πως η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανέφερε πρόσφατα  σε ανακοίνωση της πως από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 10μμ  έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις  9:00 π.μ. οι  ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ  που επηρεάζουν την λειτουργία τους.

Από το Blogger.