Πέθανε η βασίλισσας του Rock n Roll. Tina Turner - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Πέθανε η βασίλισσας του Rock n Roll. Tina Turner

Pethane i vasilissas tou Rock n Roll. Tina Turner

 Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η «βασίλισσα του rock 'n' roll» Tina Turner, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η εμβληματική τραγουδίστρια πέθανε στη Ζυρίχη. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Tina Turner, η «Βασίλισσα του Rock'n Roll» πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

«Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».


 Θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική κηδεία για στενούς φίλους και συγγενείς.

Η γεννημένη στις ΗΠΑ σταρ ήταν μια από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες της ροκ, γνωστή για την παρουσία της στη σκηνή και μια σειρά από επιτυχίες, όπως: The Best, Proud Mary, Private Dancer και What's Love Got to Do With It.



Ποια ήταν η Tina Turner

Γεννήθηκε το 1939 ως Άννα Μέι Μπούλοκ στο Νάτμπους του Τενεσί. Το 1960, ο σύντροφός της και συνεργάτης της Άικ Τέρνερ άλλαξε το όνομά της σε Tina Turner.

Το 1962 παντρεύτηκε τον Άικ και ο γάμος τους έληξε το 1978. Σύμφωνα με όσα έγραψε η Tina Turner στην αυτοβιογραφία της, ο σύζυγός της ήταν βίαιος και την κακοποιούσε συχνά. Το 1985 γνώρισε τον Έρβιν Μπαχ, τον οποίο παντρεύτηκε το 2013. Την ίδια χρονιά, απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα και αποποιήθηκε την αμερικανική.

Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του '50 και στη συνέχεια τραγουδούσε μαζί με τον Άικ. Στο τέλος της δεκαετίας ου '70 ξεκίνησε η σόλο καριέρα της.

Έγινε ευρέως γνωστή και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως. Έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Γκράμι, εκ των οποίων τα τρία είναι τιμητικά. Επίσης, έχει εισαχθεί μαζί με τον Άικ στο Rock and Roll Hall of Fame και έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ και στο St. Louis Walk of Fame. To 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Κένεντι.

Επιπλέον, η Turner έχει εμφανιστεί σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ.


Από το Blogger.