Γερμανία: Θρίαμβος SPD στις εκλογές του κρατιδίου της Βρέμης - Μεγάλες απώλειες για τους Πράσινους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Γερμανία: Θρίαμβος SPD στις εκλογές του κρατιδίου της Βρέμης - Μεγάλες απώλειες για τους Πράσινους

Germania: Thriamvos SPD stis ekloges tou kratidiou tis Vremis - Megales apoleies gia tous Prasinous

Γερμανία
: Mεγάλη εκλογική νίκη του SPD στις εκλογές του κρατιδίου της Βρέμης

 

Θρίαμβο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και προσωπικά του δημάρχου Αντρέας Μποφενσούλτε δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος στις κρατιδιακές εκλογές της Βρέμης. Μεγάλες απώλειες καταγράφονται για τους Πράσινους και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), το οποίο χάνει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το SPD εξασφαλίζει 29,5%, ενισχύοντας τις δυνάμεις του κατά 3,6 μονάδες από τις εκλογές του 2019. Το CDU, πρώτο κόμμα το 2019 με 26,7%, λαμβάνει σήμερα 25,5% και μένει στη δεύτερη θέση, ενώ οι Πράσινοι υφίστανται σημαντικές απώλειες, καθώς περιορίζονται στο 12,5%, από 17,4% το 2019.

Η Αριστερά βρίσκεται στο 10,5% (11,3%), οι λαϊκιστές Θυμωμένοι Πολίτες (BIW) καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο από 2,4% σε 10,5%, αξιοποιώντας τον αποκλεισμό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) από τις εκλογές για τυπικούς λόγους και οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται οριακά πάνω από το εκλογικό όριο, με 5,5% (5,9%).

Το 2019 το CDU παρότι κέρδισε τις εκλογές δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που πέτυχε το SPD, μαζί με τους Πράσινους και την Αριστερά. Ο δήμαρχος ωστόσο είχε αποφύγει προεκλογικά να δεσμευτεί για τη συνέχιση του κυβερνητικού σχήματος, κάτι που έκανε ούτε μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το Blogger.