ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Νέο debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στις 15 Ιουνίου

 

Ekloges 2023: Neo debate metaxy ton politikon archigon stis 15 Iouniou

Ολοταχώς και για δεύτερο debate βαδίζουμε, μετά την απόφαση των κομμάτων να δώσουν το πράσινο φως σε δεύτερη τηλεμαχία, με συμμετοχή αυτήν τη φορά των 5 συνδυασμών που μπήκαν στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές.

Το debate θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με συμμετοχή 6 δημοσιογράφων, ενώ αυτήν τη φορά προβλέπεται και κύκλος ελεύθερων ερωτήσεων, με 8 θεματικές.


  • «Ολοκληρώθηκε η διακομματική που είχε βασικό αντικείμενο διοργάνωση debate. Όλα τα κόμματα συμφώνησαν να γίνει στις 15 με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών», είπε μετά τη συνεδρίαση ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.


«Όχι» debate μεταξύ των δύο

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην προοπτική διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.


  1. «Η δική μας θέση ήταν υπό προϋποθέσεις. Θα μπορούσε να διεξαχθεί τέτοια τηλεμαχία, όμως στην πρώτη κάλπη η λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών ήταν ξεκάθαρη ως προς το αν συντρέχει λόγος να γίνει μια τέτοια τηλεμαχία», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.


  • «Οι πολίτες, η κοινωνία, χάνουν για άλλη μια φορά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ένα debate με προγραμματικό λόγο ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς», είπε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης.


Τα υπόλοιπα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη διεξαγωγής ενός debate με όλους τους αρχηγούς.


«Εξαρχής είχαμε πει ότι μόνη δυνατότητα είναι η διεξαγωγή τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Γι’ αυτό αντιτιθέμεθα σε όσους αιτήθηκαν ή άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κατά μέτωπο τηλεμαχίας δύο πολιτικών αρχηγών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.


«Θέσαμε ως αυτονόητη και πλέον δημοκρατική τη θέση πως debate μπορεί να γίνει μόνο με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς», λένε από το ΚΚΕ.


Οι θεματικές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 7+1 θεματικές γύρω από τις οποίες θα κινηθούν οι ερωτήσεις, είναι:


– Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση


– Εξωτερική πολιτική, Άμυνα


– Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια


– Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικό κράτος


– Περιβάλλον, ενέργεια


– Νέα γενιά


– Ελεύθερη ερώτηση


– Ελεύθερη τοποθέτηση


Η διακομματική επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη προκειμένου να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες της διαδικασίας.Από το Blogger.