Arrow 3: Η Γερμανία θέλει να αποκτήσει το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Arrow 3: Η Γερμανία θέλει να αποκτήσει το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας

 

Arrow 3: I Germania thelei na apoktisei to israilino pyravliko systima aeramynas

Η Γερμανία σχεδιάζει να αγοράσει το ισραηλινής κατασκευής πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας τύπου Arrow-3 για σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να ζητήσει από τους νομοθέτες να αποδεσμεύσουν προκαταβολές έως και 560 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας τύπου Arrow-3 έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους και αποτελεί το ανώτερο επίπεδο της αντιπυραυλικής «ασπίδας» του Ισραήλ, σε συνδυασμό με το Iron Dome και το David Sling, προκειμένου να εξουδετερώνονται εχθρικές εναέριες απειλές σε μικρή, μεσαία και μεγάλη εμβέλεια.

Arrow 3

Από την πλευρά της, η Γερμανία σκοπεύει να συνάψει διακυβερνητική συμφωνία με το Ισραήλ για την αγορά του συστήματος Arrow-3 στο τέλος του έτους, ανέφεραν έγγραφα εξοπλιστικών προμηθειών του υπουργείου Οικονομικών που καταρτίστηκαν για να κατατεθούν προς συζήηση στο γερμανικό κοινοβούλιο. Επίσης, το Βερολίνο θα χάσει είτε μέρος είτε το σύνολο της προκαταβολής που θα καταθέσει για την αγορά του Arrow 3 σε ως αποζημίωση προς το Ισραήλ, σε περίπτωση που η συμφωνία δεν ολοκληρωθεί.

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να παραλάβει το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας, το οποίο θα κοστίσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, έως το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναδείξει την σημασία των συστημάτων αέραμυνας, όπως οι Patriot και το IRIS-T, ωστόσο σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα συστήματα αεράμυνας, το Arrow 3 προστατεύει από απειλές από εισερχόμενες εξωατμοσφαιρικές απειλές μεγάλης εμβέλειας, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Reuters

Από το Blogger.