Νέος Κόσμος: Η ΕΛΑΣ ερευνά αν τα Καλάσνικοφ στο ΙΧ σχετίζονται με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Νέος Κόσμος: Η ΕΛΑΣ ερευνά αν τα Καλάσνικοφ στο ΙΧ σχετίζονται με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό

 

Neos Kosmos: I ELAS erevna an ta Kalasnikof sto ICh schetizontai me ti dipli

Άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κλήθηκαν στο Νέο Κόσμο, καθώς στο κλεμμένο όχημα με το βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε και μία χειροβομβίδα.

Συνολικά βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, δύο αλεξίσφαιρα, μία χειροβομβίδα και σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, το όχημα που είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από τη Νίκαια έφερε πλαστές πινακίδες και αυτός ήταν ο λόγος που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.


Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που θα προσπαθήσει να εξακριβώσει πόσο καιρό ήταν το όχημα σταθμευμένο στην οδό Φανοσθένους. Επίσης, θα εξακριβωθεί εάν είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια πριν εγκαταλειφθεί από τους δράστες. Το γεγονός ότι έφερε πλαστές πινακίδες κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι κακοποιοί είτε το χρησιμοποίησαν είτε σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν σε κάποια επίθεσή τους.


Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το συγκεκριμένο όχημα να συνδέεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Μάλιστα για αυτόν τον λόγο έχει δοθεί προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ.


neos kosmos1

Το χρονικό


Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε χθες κατά τη διάρκεια περιπολίας. Γρήγορα οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι το Ι.Χ. είναι κλεμμένο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Αμέσως εξακρίβωσαν ότι έχει κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας.


Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ιδιοκτήτρια η οποία είχε δηλώσει την κλοπή του και η οποία δεν ήξερε που βρίσκεται έκτοτε το όχημα. Μάλιστα, είχε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρία για κλοπή.


Σήμερα οι υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρίας άνοιξαν το όχημα και εντόπισαν στο εσωτερικό του 2 Καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα, δύο πιστόλια και φυσίγγια. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και σήμανε συναγερμός.


Το σύνολο του οπλισμού θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια. Η υπόθεση πάντως χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή, καθώς πρόκειται για βαρύ οπλισμό που θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

neos kosmos2

Από το Blogger.